Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, şehrin sanayi ve ticarette çok önemli bir yere geldiğini belirterek, “Gaziantep bana göre girişimci üreten şehir. Gaziantep’in en önemli hammaddesi girişimcileridir.” dedi.

Bartık, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şubesi’nin Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlediği üye bilgilendirme toplantısında 'Gaziantep ve Bölge Ekonomisi' konulu bir sunum yaptı. Şehrin genel ticari durumuna dikkati çeken Bartık, ulaşılamayan bölgeyle iş yapmanın zor olduğunu, Gaziantep’ten daha çok uçuş olması gerektiğine dikkati çekti. Aktif ticaret için havayolunun daha etkin kullanılması gerektiğini ifade eden Bartık, “Havayolunu aktif kullanamayan iş dünyası istediği gibi ticaret yapamaz. Erbil’den Gaziantep’e gelmek için insanlar önce İstanbul’a uçuyor, sonra İstanbul’dan Gaziantep’e geliyor. Erbilli tüccar olsam, İstanbul’a gitmişken bir de Gaziantep’e gitmeyi tercih etmem, İstanbul’da işlerimi görürüm. Bizim ne yapıp edip bir an önce Erbil’den Gaziantep’e direkt uçak seferleri koymamız lazım.” şeklinde konuştu.

Gaziantep’in, Türkiye ekonomisinin güçlü aktörlerinden biri olduğunun altını çizen Bartık, “Biz nereye gidersek iş dünyası Gaziantep’i çok tanıyor ve övgüyle bahsediyor. Burada gerçekler var, gerçekleri ne kadar anlatabilirsek, insanların kafasına ne kadar yazabilirsek, o kadar doğru veriye ulaşıp Gaziantep’i beraber büyütürüz. Tanımlamalarda Gaziantep, Adana, Kayseri, Denizli ve Konya gibi illerle sıralanıyor. Biz bunu kabul etmiyoruz, bu şehirlerin ihracatını toplasanız Gaziantep etmiyor. Bizim ligimiz İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir ve Ankara’dır. Bunun böyle bilinmesi ve anlatılması gerekiyor.” diye konuştu. Yurt dışında irtibat ofisleri açtıklarını hatırlatan Bartık, Irak’ta bu ofisi hizmete açtıklarını, sırada Rusya ve İran’ın olduğunu ifade etti.