Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, “Bizim için Rusya pazarı çok önemli, bu pazarda daha aktif olmak istiyoruz.” dedi.

GTO Başkanı Eyüp Bartık, Adige Cumhuriyeti heyetini kabul ederek Gaziantep’in demografik yapısı ve ekonomisi hakkında bilgi verdi. Kentin nüfusunun yüzde 56’sının çalışma çağında olduğunu vurgulayan Bartık, “Türkiye’nin en geniş organize sanayi bölgesi alanına sahibiz. 4 organize sanayi bölgesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 5.’nci bölgemiz de hazır, yakın bir zamanda işletmelerimiz faaliyetlerine başlayacak.” diye konuştu.

Gaziantep’in ihracattaki payına da değinen Bartık, şehrin ülke ihracatındaki payının 4,2 olduğunu hatırlattı. Gaziantep’in ihracatında ilk üç ülkenin Irak, Suriye ve Suudi Arabistan olduğunu ifade eden Bartık, şöyle devam etti: “İran ve Rusya’yı önemsiyoruz. Rusya, Gaziantep’in 100 yıl geleceğinde var. Çünkü biz Rusya’yı önemsiyoruz. İnşaatta güçlüyüz, Rusya’nın altyapısını Gaziantepli inşaatçılar yapacak. Bizim için Rusya pazarı çok önemli, bu pazarda daha aktif olmak istiyoruz. Bu kapsamda Adige ile de işbirliğini önemsiyoruz.”

Adige’nin Maykop Belediye Başkanı Narolin Alexandr Vladimirovich de Gaziantepli işadamlarını ülkesine yatırıma davet etti. Vladimirovich, ülke ekonomisinin gelişimi için önemli sanayi şehirlerini ziyaret ettiklerini, Gaziantep’in tecrübelerinden de faydalanmak istediklerini dile getirdi.