Gaziantep Ticaret Odası (GTO), iş hayatına atılmak isteyen kadınlara girişimcilik eğitimleri veriyor.

GTO Genel Sekreteri Halil Göçer, kendi işinin patronu olmayı hedefleyen kadınları geleceğe hazırladıklarını söyledi. Göçer, kadın girişimcilere yönelik düzenlenen 'Kadın Girişimcilere Yönelik Uygulamalı Girişimcilik' eğitimlerinin ilk iki kurunu mart ve nisan aylarında gerçekleştirdiklerini ve 57 girişimciye belge verdiklerini belirtti. Yeni eğitimlerin 4 - 14 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirileceğini ifade eden Göçer, eğitimlere katılarak belge almaya hak kazanan kadınların KOSGEB’in 'Girişimcilik Destek Programı' kapsamında yeni girişimci desteğinden yararlanabileceğinin altını çizdi.

İş hayatına atılmak isteyen kadınları Oda’ya beklediklerini belirten Göçer, şöyle devam etti: “Kendi işinin patronu olmayı hedefleyen kadınları geleceğe hazırlıyoruz. Kadınların iş hayatına kazandırılması GTO’nun hedeflerinden biridir. GTO olarak 2015 yılı için turizm, eğitim ve kadın olmak üzere üç ana hedef belirledik. Gaziantep gibi girişimci bir kentte daha fazla kadının ekonominin içerisinde aktif olarak yer alması gerektiğine inanıyoruz. Kadınlarımıza destek olmak için de elimizden geleni yapıyoruz. Eğitimlere katılmak isteyen girişimci adaylarımızın üniversite mezunu olması şart değil, yeter ki girişimci olsun, kendi işini kurmak istesin. İşini kurmak, kendini geliştirmek isteyen kadınlara kapımızı açtık. Kadınların da iş hayatında aktif olmasını istiyoruz. Lider erkekler olduğu gibi lider kadınlar da var. Bunların yetişmesi için de elimizi taşın altına koyduk.”

Göçer, çalışma hayatında kadınlara destek vermeye devam edeceklerini vurgulayarak, eğitimlere katılarak belgesini alan kadınların iş yerlerini açarken KOSGEB'in Girişimcilik Destek Programından 30 bin lira hibe, 70 bin lira destek kredisi alabileceklerini sözlerine ekledi.