Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai şehrinde düzenlenen 'Gulfood Gıda Fuarı'na KOSGEB destekli fuar ziyareti ve iş gezisi organizasyonu gerçekleştirdi. 4 bin 500 uluslararası firmanın katılımcı olarak temsil edildiği, 20 binden fazla markalı ürünün sergilendiği Gulfood Uluslararası Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı'na yönelik düzenlenen iş gezisinde, GTO heyetine Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Acıoğlu ve Mehmet Işık eşlik etti.

Gıda sektörüne yönelik organize edilen dünyanın en önemli fuarlarından biri olan ve bu yıl 20’ncisi düzenlenen fuara, 110 ülkeden 4 bin 500 firma stant bazında katılırken, fuar yaklaşık 100 bin ziyaretçi tarafından gezildi. GTO’dan yapılan açıklamada, fuar ziyareti kapsamında gıda ve ilgili sektörlerde faaliyet gösteren 35 firma temsilcisinin yer aldığı ve program dahilinde Dubai Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren Dubai-Türk İş Konseyi ile yapılan toplantıda iş olanaklarının tartışıldığı, iki kurum arasında önümüzdeki dönemde gerçekleştirilebilecek işbirlikleri hakkında fikir alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

Fuarın, Gaziantepli firmaların gıda sektöründe üretilen yenilikçi ürünleri yerinde görmeleri, sektördeki rakip firmaları tanımaları, kendi ürünlerini tanıtmaları, potansiyel alıcılarla birebir görüşmelerde bulunmaları açısından son derece faydalı geçtiği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Gaziantep Ticaret Odası olarak, önümüzdeki dönemde de yurt dışında organize edilen önemli fuarlara yönelik heyet ziyareti organizasyonları düzenleyerek, firmalarımızın bu fuarlar vasıtasıyla yeni ihraç pazarlarına ulaşmalarına yardımcı olunması amaçlanıyor. Fuarlara katılım Gaziantep’in tanıtımı açısından önemli olduğu kadar GTO üyelerinin yeni ürünlerle tanışması açısından da önemlidir. Yurt dışına gerçekleştirilen iş gezileri sayesinde üyelerimiz, yurt dışında gerçekleştirilen üretimi yerinde görüyor, kendi sektörlerini ilgilendiren son teknolojiyi yakından takip ediyorlar.”