GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, kentteki kredi kullanımına ilişkin "Borçlanmaktan değil, borçlanamamaktan korkmak gerekir. Kredi verenler de Gaziantep’in güvenli bir kent olduğunu çok iyi biliyor" dedi.

GTO şubat ayı meclisi, Meclis Başkanı Ali Yener’'n başkanlığında gerçekleştirildi.

Başkan Bartık, buradaki konuşmasında, iş dünyasının kullandığı kredilere dikkati çekerek bu kredilerin istihdamda ve yatırımda kullandığını belirtti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre toplam nakdi kredi tutarlarında Gaziantep'in en çok kredi kullanan 6. il olduğunu ifade eden Bartık, "506 milyar 772 milyon 227 bin TL kredi tutarı ile ilk sırada İstanbul yer alıyor. İstanbul'u sırasıyla Ankara, İzmir, Antalya, Bursa ve 30 milyar 797 milyon 284 bin TL ile Gaziantep takip ediyor" ifadelerini kullandı.

Gaziantep'in sanayi ve ticaret şehri olduğunu, bu yüzden de iş dünyasının yeni yatırımlarla yoluna devam edebilmek için kredi kullanabildiğini anlatan Bartık, şöyle devam etti:

"Bu kredilerin hiçbiri boş işlerde kullanılmıyor, istihdam, yatırım ve sonuçta ortaya kazanan ve kazandıran bir kent çıkıyor. Gaziantep ayrıca takipteki alacak sıralamasında 81 il içinde 70’nci sırada, yani aldığı kredileri geri ödeme gücü yüksek. Kaldı ki güvenli şehirlere borç verilir. Borçlanmaktan değil, borçlanamamaktan korkmak gerekir. Kredi verenler de Gaziantep’in güvenli bir kent olduğunu çok iyi biliyor.”

Bartık, Gaziantep’in hedefine doğru ilerlediğini, bu yürüyüşte bazen istenilmeyen küçük aksaklıkların olabileceğini sözlerine ekledi.