GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu üyeleri, GTO tarafından yaptırılan Ticaret Meslek Lisesi ve Güzel Sanatlar Lisesi'ni ziyaret etti. 

İl Milli Eğitim Müdürü Celaleddin Ekinci'nin de yer aldığı ziyarette, GTO Başkanı Eyüp Bartık ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. 

İlk olarak GTO Ticaret Meslek Lisesini ziyaret eden yönetim kurulu üyeleri, okul aile birliği ve okul müdürüyle bir süre görüştü.

Bartık, burada yaptığı açıklamada, şehrin ticaret ve sanayide önemli bir yere geldiğini, aynı başarının eğitimde de gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Gaziantep'in genç nüfusuyla Türkiye ortalamasının üzerinde olduğuna işaret eden Bartık, bu genç nüfusun iyi eğitilmesi gerektiğin vurguladı.

Eğitim için atılan her adımı geleceğe yatırım olarak gördüğünü vurgulayan Bartık, şunları kaydetti:

"Şehrimiz ticaret ve sanayide önemli bir yere geldi, aynı başarının eğitimde de gösterilmesi gerekiyor. Bu kapsamda iki lise yaptırarak milli eğitim müdürlüğünün hizmetine sunduk. Okullarımızı yaptırdıktan sonra da unutmadık. Öğretmenlerimizi ara ara ziyaret ediyoruz. Tespit edilen eksikler de en kısa zamanda gideriliyor. Bu yıl içinde 47 okulda eğitim gören bin 973 öğrenciye de giysi hediye ettik." 

GTO Güzel Sanatlar Lisesi’ni de ziyaret eden GTO yönetimini, öğrenciler müzik dinletisi eşliğinde karşıladı. Bartık ve beraberindekiler öğrencilerin yaptığı resimlerin yer aldığı sergiyi gezdi. 

Bartık, geleceğin sanatçılarını başarılarından dolayı kutlayarak, sanatın bir ülkenin kalkınmasında üretim ve ticaret kadar önemli olduğunu ve desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Öğrencilerden Ali Onur, yaptığı kara kalem portre çalışmasını Bartık'a hediye etti.