MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, MHP iktidarında esnafın ekonomik olarak rahata kavuşacağını savundu.

Milletvekili Günal, Antalya'nın Manavgat ilçesinde 3. sıra milletvekili adayı Tarkan Akıllı, 4 .sıra adayı Adem Uslu ve İlçe Başkanı İsmail Hakkı Karadağ ile birlikte oda başkanlarını ziyaret etti. Milletvekili adayları, Manavgat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hasan Çelik, Manavgat Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Özdemir, Manavgat ve Çevresi Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Muammer Ünal, Manavgat Bakkallar Bayiler ve Büfeciler Odası Başkanı Abdullah Akça, Manavgat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mahmut Şafak, Manavgat Servisçiler Odası Başkanı Mahir Çınar’ı ziyaret eden MHP’li milletvekili adayları, iktidara gelmeleri durumunda küçük esnafa yönelik yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ülkenin ekonomik olarak kötü yönetildiğini belirten Günal, "Mevcut iktidarın uyguladığı ekonomi politikaları nedeniyle esnaflarımız özellikle küçük esnaflarımız varlık ve yokluk mücadelesi veriyor. Bizim hedefimiz öncelikle esnaflarımızın nefes almalarını sağlamak ardından ekonomik olarak güçlenmelerini sağlamak." dedi. Küçük esnafa yönelik uygulayacakları politikalar hakkında bilgi veren Günal, partilerinin iktidara gelince uygulamaya koyacağı Hilal kartın esnaf için kurtarıcı olacağını ifade etti.

Dar gelirli vatandaşları tespit edirek ekonomik durumları ve yaşam standartlarına göre Hilal kartı vereceklerinin altını çizen Günal, şunları söyledi: "Vatandaşlarımız bu kartlarla bölgelerinde bulunan esnaflardan alışveriş yapacak. Hem kendi ihtiyaçlarını gidermiş olacaklar hem de esnafımıza dolaylı yönden devlet kaynak aktaracak. Hilal Kartla sadece esnaflardan alışveriş yapılabilecek, AVM’lerden alışveriş yapılamayacak."

MHP Antalya 3. sıra milletvekili adayı Tarkan Akıllı'da yaptığı açıklamada, Manavgat'ın ana ekonomik sektörünün turizm ve tarım olduğunu kaydetti. Turizmde esnafın yeteri kadar pay alamadığı ileri süren Akıllı, iktidarı döneminde Turizm Çerçeve Kanunu çıkartarak, bu kanun çerçevesinde esnaflarımızın da ekonomik olarak güçlenmesini sağlayacaklarını ifade etti.