Konuyla İlgili Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Alternatif enerji kaynaklarıyla (biogaz,jeotermal,rüzğar ve güneş enerjisi)  ile ısınan seralara Bakanlığımız tarafından hibe desteği verilmesi üzerine seracılık yapan  köy ve kasabalarımızın bu destekten faydalanmalarını teşvik etmek amacıyla Kilis İlinde bulunan S.S Çukuroba Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifine ait, projelendirilmesi ve yapımı GAP idaresi başkanlığınca güneş enerjisi ile ısıtma sistemleri İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından  yapılan 4032  m2.lik sera yerinde çiftçilerimizle beraber incelenmiştir.

Kilis İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü de ziyaret edilerek İl Müdürü Songül KADIOĞLUN' dan ilin tarımı hakkında bilgi alındı. Ziyaretten dolayı memnununiyetini dile getiren KADIOĞLU İller arası koordinasyona önem verdiklerini söyleyerek ”˜Bizlerde ilerleyen günlerde Kahramanmaraş'ı, çiftçilerimizle beraber ziyaret ederek ilin tarımsal potansiyelleri hakkında bilgi alacağız' dedi.

Teknik geziye Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mikdat KASAL, Türkoğlu İlçe Müdürü Hayri UYDURAN ve teknik elemanlar katıldı.

Teknik gezi Müdürlüğümüz ve çiftçilerimiz adına oldukça verimli geçti.