Güneş enerjisi sektöründe 31 yıldan bu yana faaliyet gösteren ve alanında Türkiye ve Avrupa lideri, dünyada da güneş kollektörleri üretiminde üçüncü sırada yer alan Ezinç Grup, başarılarını hız kesmeden sürdürüyor. Çin’den Güney Amerika’ya dünyanın 92 ülkesine ihracat yapan Ezinç Grup, Dünya Gazetesi ve DHL Express Türkiye işbirliği ile düzenlenen, “14’üncü İhracatın Yıldızları - İhracatı Teşvik Ödülleri” töreninde Sürdürülebilirlik İçin Çözüm Üreten ihracat Özel Ödülü’nü aldı.

Güneş enerjisi sektöründe üretimden ihracata Türkiye'nin öncü kuruluşlarından biri olan Ezinç Grup, Dünya Gazetesi ve DHL Express Türkiye işbirliği ile düzenlenen, '14’üncü İhracatın Yıldızları - İhracatı Teşvik Ödülleri' töreninde ödül aldı. Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Başkanı Murat Akyüz, Türk-Mısır İş Konseyi Başkanı Zuhal Mansfield gibi ihracat ve iş dünyasının önde gelen isimleri katılımıyla gerçekleşen gecede 440’ı aşkın firma arasından 8 kategori ve özel değerlendirmeler ile toplam 19 firma ödüllendirildi.

Dünyanın 92 ülkesine kendi markası ile ihracat yapan Ezinç Grup, gecede 'Sürdürülebilirlik İçin Çözüm Üreten İhracat' özel ödülünü aldı. Güneş panel üretiminde Türkiye ve Avrupa lideri, dünyada da üçüncü sırada yer alan Ezinç Grup Genel Müdürü Mahmut Ezinç, yeniliklerine ve yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini söyledi. Ezinç’in kalitesiyle Türkiye’de ve dünyada kabul gören bir marka olduğunu belirten Ezinç, “Bu ödül bizim için çok önemli. Grup olarak en son teknoloji ürünlerle, yenilikçi tasarımlarla, bu alanda en iyiyi yapmaya çalışıyoruz. Panel üretim ve ihracatında elde ettiğimiz başarıyı daha da sürdürerek, Dünya’da birincillik hedefliyoruz. Amacımız güneşten elektrik üretiminde de dünyada üst sıralarda yer almak, bu alanda da yatırımlarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.