Azerbaycan Enerji Bakanı Natig Aliyev, Güney Gaz Koridoru projesinin gerçekleşmesi yönünde çalışmaların grafiğe uygun olarak tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.
Aliyev, ABD'nin Bakü Büyükelçisi Robert Sekuta'yı kabulü sırasında yaptığı açıklamada, Azerbaycan'ın enerji projeleri ile ilgili üstlendiği tüm sorumluluklarının üstesinden geldiğini bildirdi. Azerbaycan doğalgazının Gürcistan ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaşmasını sağlayacak Güney Gaz Koridoru projesinde tüm çalışmaların hızla devam ettiğini vurgulayan Aliyev, ülkesinin gerekli hukuki altyapıya, güçlü ortak ve imkanlara sahip olduğunu kaydetti.
Güney Gaz Koridoru'nun bir ayağını oluşturduğu ve Trans-Adriyatik Boru Hattı(TAP) projesi kapsamında gözlemlenen problemlerde ABD'nin desteğine de değinen Aliyev, "Bakü-Tiflis-Ceyhan örneği de doğruluyor ki, büyük enerji projelerinin hayata geçirilmesi için siyasi destek çok önemlidir. Güney Gaz Koridoru, bir parçası olan TAP'ın gerçekleşmesi için de böyle destek büyük önem taşımaktadır " dedi.
Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede ABD'nin enerji alanında Azerbaycan ile işbirliği, bölgesel ve küresel enerji güvenliği ve Yunanistan'daki ekonomik gelişmeler ele alındı.