Mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörü, Güney Kore’ye ihracat artışı hedefliyor. Türkiye ile Güney Kore arasında imzalanan iyi niyet beyanı çerçevesinde Gyeogsangbukdo Eyaleti Orman Kaynakları Müdürü ve beraberindeki 10 kişilik heyet, 7 Şubat 2015 tarihinde İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle birlikte Ege İhracatçı Birlikleri’ni ziyaret etti.

Heyeti ağırlayan Ege Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Tarakçıoğlu, Güney Koreli yetkililerin uçucu yağlar, meşe palamudu, biberiye, adaçayı, kekik, defne yaprağı gibi ürünlerle ilgilendiğini belirterek, işbirliği taleplerinin değerlendirilebileceğini söyledi. Tarakçıoğlu, “Güney Kore'den uçucu yağlar, meşe palamudu, biberiye, adaçayı, kekik, defne yaprağı gibi ürünlerle ilgili her geçen gün talep artışı olabileceğini düşünüyoruz. Dünyada artan sağlıklı beslenme trendiye odun dışı orman ürünleri, pek çok ülkeye ihraç ediliyor. Güney Kore ile yapılabilecek işbirliği sayesinde de bu ürünlerin, gıdanın yanısıra ağırlıklı olarak aromatik, esansiyel ürünler olarak da kullanımını sağlayabiliriz.” dedi.

‘GÜNEY KORE'YE SEKTÖRÜMÜZDEN YAPILAN İHRACATI ARTTIRACAĞIZ’

Toplantıda, Güney Kore’ye yapılan Türkiye geneli ağaç mamulleri ve orman ürünleri ihracatıyla ilgili bilgi de veren Tarakçıoğlu, şunları kaydetti: “2014 yılında Güney Kore’ye ihracatımız 419 milyon dolar olmuş, sektörümüzden ise 4,9 milyon dolarlık ihracat gerçekleşmiştir. Yeni işbirliktelikleriyle bu rakamı arttırmayı, ihracatımıza ivme kazandırmayı ve sektörümüzün bu pazarda güçlenmesini sağlamayı hedefliyoruz.” Tarakçıoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Celil Önder Türer ve Enko Meyve firması temsilcisi Avram Aji’nin de bulunduğu toplantıda, “Güney Koreli heyetten, ülkelerinde ihtiyaç duyulan ve kullanılan odun dışı orman ürünlerinin iletilmesini istedik. Tespitlerinden sonra gelen taleplere göre üretim yapabileceğiz ve işbirliklerimizi güçlendireceğiz.” ifadelerini kullandı.