Güney Kore, dünya nanoteknoloji pazarında lider olmak amacıyla yeni projeler hayata geçirmek istiyor. Konuyla ilgili bugün açıklama yapan Bilim ve Gelecek Planlama Bakanı Choi Mun-kee, Güney Kore hükümetinin, nano teknolojiyle geliştirilmiş ürünlerinin, ticarileştirilmesinin yanı sıra yeni yerli ürünlerin geliştirilmesine daha fazla destek verileceğini belirtti.

Hali hazırda, ileri teknoloji geliştirilmesinde ön sıralarda yer alan Güney Kore’nin, nanoteknoloji alanında, 2011 yılına olan verilere göre 86 milyar dolarlık üretim kapasitesine ulaştığı biliniyor. Bu da, Güney Kore’nin toplam üretiminin yüzde 6,1’ine tekabül ediyor.

İlk adım olarak Bilim bakanlığının, Ticaret, Sanayi ve Enerji Bakanlığıyla işbirliği yaparak, günümüze kadar nano teknolojisiyle geliştirilmiş ürünlerin ticarileştirilmesi amacıyla sadece bu yıl 114 milyon dolar yatırım yapılacağı bildirildi. Ticarileştirilmesi öngörülen nano ürünlere örnek olarak, gıdanın güvenliğini tespit eden sensörlü aletler ve tekstil ürünlerinde kullanılması amaçlanan nanodokular gösterildi.

Bilim ve Gelecek Planlama Bakanı Choi, 2020 yılına kadar global nanoteknoloji pazarının yüzde 20’sini ele geçirmek için söz konusu yatırımın yapıldığını kaydetti.

Ayrıca, hükümetin, nanoteknoloji alanında faaliyet gösterebilecek şirketlerin kurulması ve gereken altyapının oluşturulması amacıyla bu sene ilaveten yaklaşık 52 milyon dolar yatırım yapacağı da belirtildi.

Global nanoteknoloji pazarının, 2013 yılında 1 trilyon dolara ulaştığı ve her sene yüzde 40 hızla büyüdüğü biliniyor. Güney Kore hükümeti, 2020 yılına kadar 3 trilyon dolara ulaşacağı tahmin edilen nanoteknoloji pazarında liderliğe ulaşmak amacıyla araştırma ve geliştirmeye daha çok yatırım yapacağını bugün açıkladı.