Güney Kore hükümeti, telekomikasyon pazarında rekabeti artırmak için ülkede yeni bir operatör şirketinin kurulması yönünde teşvikte bulunuyor. Ancak hükümetin çabalarına rağmen, uygun bir firma henüz projeyi üstlenmedi.

Güney Kore’de son zamanlarda telekomikasyon pazarında hareketlilik yaşanıyor. 2013’te göreve gelen yeni hükümet SK, LG ve KT’nin tekelinde bulunan telekomikasyon pazarında rekabeti artırmak için yeni bir operatör şirketinin kurulması yönünde teşvikte bulunuyor. Fakat, söz konusu plan beklentilerin aksine farklı sonuçlar doğurdu.

Hükümet projeye ülkedeki diğer büyük firmaların talip olmasını istemiyor. Bazı kobiler projeye talip olduklarını açıklasalar da, yaptıkları başvurular kabul edilmedi. Hükümet her ne kadar resmi bir dille ifade etmese de, başvuruyu yapan firmanın en azından 1 milyar dolar civarında bir kapitale sahip olmasını istiyor. 1 milyar dolara yakın bir kapitalle başvuran firmaların da çok ortaklı olması, hükümete güven vermiyor.

Söz konusu projenin uzun süre akim kalmasıyla, diğer büyük firmalara yeşil ışık yakılsa da, Güney Kore’nin devlerinin projeye ilgisiz kalmaları dikkat çekti. Her ne kadar Hyundai’nin yeni operatör şirketinin telekominikasyon işine gireceği kulislerde konuşulsa da firmadan şimdilik resmi bir açıklama gelmedi.

Öte yandan bazı yetkililer, 1 milyar dolar ile böyle bir işe girilmesinin anlamsız olduğu, onun yerine bu para ile çevreci otomobil Ar-Ge’sine yatırım yapılmasının daha çok fayda sağlayacağı ifade edildi.