Güney Kore’de yürürlüğe giren yeni bir uygulama ile artık başvuru formları olmadan cep telefonu hatları satışa sunulacak. Yeni uygulama ile cep telefonu hattı almak isteyenlerin elektronik ortamdan forum doldurması yeterli olacak.

Güney Kore Basın-Yayın ve Enformasyon Komisyonu çıkardığı yeni bir kararname ile ülkedeki operatör şirketlerinin ve müşterinin işlemlerini kolaylaştıran bir uygulamaya imza attı. Faturalı hat almak için birçok belgenin doldurulup imzalandığı Güney Kore’de artık bu prosedür tarihe karıştı. Yeni uygulama ile tüm operatör şirketlerinin elektronik forumlarında birkaç kişisel bilginin doldurulması halinde tüm müşteriler anında faturalı hattına kavuşabilecek. Uygulamanın pazardaki sirkülasyonu hızlandıracağı öngörülüyor.

Basın-Yayın ve Enformasyon Komisyonu yeni uygulamaların halen elektronik ortama uyum sağlayamamış yaşlıları da düşündüklerini ifade etti. Yeni uygulamayı kavramayacak olan yaşlılara yönelik ise firmalar, başvuru forumlarını bir süreliğine bayilerde hazır bulundurulacak.