Güney Kore'nin başkenti Seul’de, Güney Kore-Özbekistan İş Forumu düzenlendi.

Her iki ülkenin hükümeti işbirliğiyle düzenlenen ve 200 iş adamı ve hükümet yetkilisinin katıldığı forumda Güney Kore Başbakan Yardımcısı Choi Kyung-hwan ile Özbekistan Başbakan Yardımcısı Azimov Rustam konuştu.

Choi, konuşmasında Güney Kore ile Özbekistan arasındaki diplomatik ilişkilerin 1992 yılında kurulduğunu bildirdi. Choi, Güney Kore'nin Orta Asya'daki en büyük ticari ortağının Özbekistan olduğunu vurgulayarak, iki ülke arasındaki ticaret hacminin, 1992 yılındaki 3,5 milyondan 2 milyar dolara ulaştığını bildirdi. Güney Kore Başbakan Yardımcısı, ayrıca iki ülke arasında, yakın gelecekte kimya, tıp, bilim teknolojisi, su kaynakları, gıda, inşaat materyalleri, elektronik ve milli savunma gibi alanlarda ilişkilerin genişletilmesinin önemini vurguladı.

Foruma katılan her iki ülke iş adamları, gelecekte yapılabilecek ortak projeler konusunda fikir alışverişinde bulunurken, katılımcılar arasında bulunan Samsung Electronics ve Kore Hava Yolları gibi firmalar, Özbekistan'daki başarıları ve gelecek projeleri konusunda bilgi verdi. Sonrasında her iki ülkeyi temsil eden firmalar beş adet mutabakat sözleşmesi (MOU) imzaladı.

Güney Kore’den yaklaşık 60 şirketin, Özbekistan'a bugüne kadar 600 milyon dolar yatırım yaptığı biliniyor.