Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, tatillerini memlekette geçirmek için gelen gurbetçilerin dönüş hazırlığı yaptığını hatırlatarak, “Gurbetçilerimiz dönüş hazırlığı ile birlikte pastırma ve sucuk alışverişini de yapacak. Biz et fiyatlarında yaşanan artışı gurbetçilerimiz için pastırma ve sucuk fiyatlarına yansıtmadık” dedi.

Tatillerini ülkelerinde geçirmek için memleketlerine gelen gurbetçiler, esnafın adeta can suyu oluyor. Gurbetçi bereketinin yaşandığı şu günlerde, pastırma ve sucuk satanlar ise gurbetçilerin dönüşünü bekliyor. Gurbetçilerin sucuk ve pastırma alarak dönmesi pastırmacıların işlerini yüzde 40 arttırıyor. Gurbetçilerin Ağustos ortası ve Eylül ayının ilk günlerinde Avrupa’da yaşadıkları ülkelere geri döndüğünü belirten Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, satışlarında bu zaman diliminde arttığına dikkat çekti. Ünlü, “Şu anda pastırma ve sucuğa çok fazla talep yok. Pastırmacılar gurbetçilerin dönüşünü bekliyor. Okul tatillerinin 6 hafta ile sınırlı olduğu için gurbetçiler, Ağustos ortalarında ve Eylül ayının başlarında yaşadıkları ülkelere dönüyor. Dönüş sırasında yanlarında ülkelerindeki misafirlerine ikram etmek için pastırma ve sucuk götürüyorlar. Böyle olunca da pastırma ve sucuk satışlarında artış yaşanıyor. 15 günlük süre içinde pastırmacıların satışları yüzde 40 artıyor.” diye konuştu.

Havaların sıcak gitmesi nedeniyle sucuk ve pastırma satışlarında düşüş olduğunu belirten Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, havaların serinlemesiyle birlikte satışların artışa geçeceğini de belirtti.

ET ZAMLANDI AMA YANSITMIYORUZ

Ete zam geldiğini belirten Ünlü, ama bu zammı sucuk ve pastırmaya yansıtmadıklarını söyledi. Et fiyatının daha da artacağına dikkat çeken Ünlü, vatandaşın sucuk ve pastırma alabilmesi için yapılan zamları görmezden gelerek, aynı fiyatla satış yaptıklarını söyledi. Ünlü, pastırmanın kilosunun 65-85 lira, sucuğun ise 40-45 lira arasında fiyatlardan satıldığını da sözlerine ekledi.