ANKARA (AA) - Güriş Holding, Artvin'in Borçka ilçesindeki Arpa Hidroelektrik Santralini (HES) satın alarak elektrik üretim santral sayısını 14'e çıkardı.

Holdingden yapılan yazılı açıklamada, Borçka ilçesi Arpa deresi üzerinde yer alan santralin 32,9 megavat kurulu güce sahip olduğu belirtildi. Holdingin 2015 sonu itibariyle yıllık elektrik üretiminin 2 milyar 600 milyon kilovatsaate ulaşacağı ifade edilen açıklamada, sadece HES'lerden yıllık 300 milyon kilovatsaat enerji üretileceği bildirildi.

Güriş İnşaat ve Mühendislik AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Müşfik Yamantürk, yenilenebilir enerji kaynaklarının tek bir çatı altında toplanmasının, etkin kaynak yönetimi ve dengeleme açısından büyük önem arz ettiğini kaydetti. Yamantürk, "Tamamı yenilenebilir enerji kaynağına dayalı 473 megavatlık kurulu güç, ülkemizin artan enerji ihtiyacının karşılanmasında çok önemli bir katkı sağlamaktadır. Bu bağlamda Güriş Holding'in yurt içi ve yurt dışındaki yenilebilir enerji alanındaki yatırımları hız kesmeden devam edecektir" ifadesini kullandı.