Kahramanmaraş Havalimanı ile ilgili sorunlar bitmek bir yana, her geçen gün katlanarak büyümeye devam ediyor. sadece bu hafta pek çok iniş başka illere yönlendirildi ve çok sayıda sefer iptal oldu. Tepkilern artması üzerine Ak Parti Milletvekilleri bir açıklama yaparak sorunun çözümü için yapılan toplantının sonuçlarını paylaştılar.

Yapılan açıklamada İstanbul'a günde iki sefer yapılması, İzmir'e uçuş planlanması, pistin 400 metre uzatılması gibi çözümler üzerinde durduğu belirtildi. Coğrafi konumdan dolayı ILS cihazının fayda sağlamayacağı açıklandı.

Bu açıklamaları bir Haber46 okuyucusu değerlendirdi. Whatsapp İhbar hattımıza ulaşan okuyucumuzun değerlendirmesi şu şekilde:

1) 2300 metrelik pistin 300 metresi zaten kullanılamıyor. 400 metre uzatılacak demek 700 metre demektir. Karayolu veya demiryolu kaldırılmadan bu mümkün değil. Bunun da kısa sürede yapılması uzak ihtimal

2) ILS Kahramanmaraş'tan daha sıkıntılı birçok havaalanına kuruldu, sıkıntısız kullanılıyor. Uyduya dayalı sistem sıkıntılı ikide bir sinyal kaybı veriyor. Havanın iyi olduğu günlerde bile uçaklar iptal oluyor veya başka havaalanına (Antep'e) gidiyor

3) İstanbul'a haftanın 3 günü 2 sefer var diğer günlerde 1 sefer var zaten, İstanbul için Ankara gibi hergün geç gelip erken giden uçak lazım.

4) Ankara haftada 4 gün niçin hergün yok?  

5) İzmir daha görüşülecekmiş, kesin değil yani

6) Antalya, Trabzon vb. yerlere uçak seferinden hiç bahsedilmiyor. Bu illere de uçuş düzenlenmelidir.

7) Uluslararası sefer konusuna gelince Ülke içinde iki yere giden Maraşlım Ülke dışına nasıl gitsin.

8)En acısı da ILS kurulamıyorsa niye bu kadar masraf ettiniz herşeyi sıfırdan yaptınız? Koskoca Maraşta daha iyi bir yer yok muydu?

Okuyucumuzun değerlendirmesini yorumsuz olarak paylaşıyor ve kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. 

Haber46 olarak tüm tarafların görüşlerini paylaşmaya ve Kahramanmaraş Havalimanı ile ilgili sorunların çözümü için katkı sunmaya devam edeceğiz.