Kırıkkale Hacılar Beldesi İçme Suyu Projesi´nin temel atma töreni düzenlendi. Belediye Başkanı Memduh Bağrıaçık, projenin tamamlanması ile birlikte beldenin yüz yıllık su sorununun çözülmüş olacağını söyledi.

Temel atma töreni Kırıkkale Valisi Ali Kolat´ın katılımı ile gerçekleşti. Temel atma töreni öncesinde Hacılar Belediye Başkanı Memduh Bağrıaçık ve vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Kolat, burada vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Temeli atılan İçme Suyu Projesi hakkında verilen bilgilerde; içme suyu projesinin hattının uzunluğunun 20 kilometre olduğu, projeyle ilgili 4 adet toplam 3 bin 700 metreküp kapasiteli su deposu yapılacağı, proje tamamlandıktan sonra tamamen otomasyon sistemiyle çalışacağı, projenin tamamlanmasıyla yaklaşık 50 bin vatandaşa içme suyu kaynağı sağlanacağı ifade edildi.

İçme Suyu Projesinin belde ve Kırıkkale için hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Ali Kolat, “Görüldüğü gibi bu proje sayesinde 50 bin civarında vatandaşımızın içme suyu bu depolar sayesinde karşılanacak. Bu deponun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çalışanlara da kolaylıklar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Belediye Başkanı Memduh Bağrıaçık, projenin tamamlanması ile beldenin yüz yıl içme suyu sorunu olmayacağını ifade ederek, “Bu konuda yaptığımız girişimler sonuç verdi. Beldemizin su sorununu tamamen ortadan kaldırıyoruz. Belde halkı artık kesinti olmadan suyunu kullanabilecek. Emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.