Antalya Halk Derneği, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) çağrıda bulunarak, Antalya ve çevresinde elektrik dağıtım hizmeti yapan firmanın denetlenmesini istedi. Vatandaşları da hakem heyetlerine başvuru yapmaya çağıran dernek, "Elektrik faturaları için sessiz kalınmamalı" ifadelerine yer verdi.

Dernek yaptığı yazılı açıklamada, "Bu firma tarafından yüksek bedeller tahsil etmek ve 'sözde zararlarını' halkımızdan çıkarmak için geliştirilmiş bir taktik olarak önümüze çıkmaktadır." denilerek, EPDDK’nın 13 Aralık 2014 tarihinde aldığı karara şöyle dikkat çekildi: "01.01.2015 tarihinden sonra uygulanacak sabit fiyatlar 0 - 15 kw tüketimler için 69,8 TL, 15 - 100 kw arası tüketimler için 159,6 TL 100 kw üzeri tüketimler için 202,8 TL olarak belirlenmiştir. Görüldüğü üzere fatura bedellerinin hesaplanmasında temel alınan esaslardan biri de toplam tüketilen enerji büyüklüğüdür. 3 aydır fatura kesilmemesinin nedeni tüketilen enerji miktarının arttığını gösterip elektirk fatura bedellerinin şişirilmesi midir?"

'KAYMAKAMLIĞA BAŞVURUN'

Halk Derneği'nin, öncelikle evlere gelen faturaların dikkatlice incelenmesi gerektiğini belirtilen açıklamasında, "Bağlı bulunduğunuz ilçe kaymakamlığına bağlı tüketici sorunları hakem heyetine bu konuda itirazda bulunarak fazla yapılan tahsilatın iadesini talep edebilirsiniz. Bu iade ile evinize gelen ortalama fatura tutarlarının üzerinde yapılan tahsilatın geri alınması sağlanır. " denildi.