Nisan ayı itibarıyla yeniden üretime başlayan Halk Ekmek Fabrikası personeline yönelik işe başlama öncesi Eğitim, Bilgilendirme ve Oryantasyon Eğitimi verilmişti.

İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bünyesinde çalışan; üretim, sevkiyat, satış büfesi ve idari kısım elemanları olmak üzere tüm personelin hazır bulunduğu seminere Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Başkan Yardımcısı Av. Hasan Kara, İşletme ve İştirakler Müdürü Dr. Ali Rahmi Kaya ve diğer yetkililer de katıldı.

Kahramanmaraş Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen seminerde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz; üç ay süre ile kapalı kalan Halk Ekmek Fabrikasının yeniden hizmete açılmasından dolayı duyduğu mutluluğu ve kapalı kalınan dönemden duyduğu rahatsızlığı dile getirerek; Halk Ekmek Fabrikasının şehrimizde kalite ve denge unsuru olduğunu, halkın sağlıklı ve hijyenik ortamda üretilen uygun fiyatlı ekmek ihtiyacının Halk Ekmek tarafından karşılanmasının kendilerine verdiği mutluluğa dikkat çekti. Halk Ekmek Fabrikasında hijyenik ortamlarda üretilen unlu mamullerin yine hijyenik olarak halka ulaştırılabilmesi için Ekmek Tebliğine uygun daha hijyenik araçlarla sevk edilmesine Halk Ekmek Dağıtım Araçları ile öncülük edilmesinin sektör adına önemli olduğunu belirtti.

Seminerde bir konuşma yapan işletme ve İştirakler Müdürü Dr. Ali Rahmi Kaya ise; yürürlükteki Ekmek Tebliğine uygun olarak hijyenik ortamda üretilen unlu mamullerin hijyen zinciri bozulmadan Halk Ekmek Satış Büfelerine sevk edilip, oradan da tüketiciye ulaştırılmasının önemine vurgu yaparak; bu bağlamda İşletme ve İştirakler Müdürlüğü Halk Ekmek Fabrikası olarak; hijyenik ortamda ürettiğimiz unlu mamulleri, yeni ihale döneminde talep ettiğimiz tebliğe uygun araçlarla sevk ederek, dış etkenlerden mümkün mertebe etkilenmeden Halk Ekmek Satış Büfelerimize sevk ediyor, oradan da halkımıza satışını gerçekleştiriyoruz. Burada Halk Ekmek Satış Büfesi personeline büyük görev düşüyor, satış büfeleri bizim halka açılan kapımız ve insanlarla bire bir muhatap olan, onların değerlendirme ve eleştirilerini alan birimimizdir dedi. Halk Ekmek Satış Büfesi personelinin kişisel hijyenin yanında büfeye sevk edilen unlu mamullerin muhafazası ve tüketiciye ulaştırılmasındaki hijyen kurallarına azami ölçüde dikkat edilmesini istedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Av. Hasan Kara'nın Ekmek Tebliğine uygun olarak hareket edilmesi talebi üzerine; İşletme ve İştirakler Müdürlüğü Gıda Mühendisi Sebihat Dedeoğlu; 2 Nisan 2013 tarihinde Türk Gıda kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinde yapılan değişiklik ile ilgili bilgi vererek; ekmek kasalarının zeminle temas ettirilmemesi, dış etkenlerden korunması, ekmek kasalarının büfelere daha önceden dağıtılan paletler üzerine konulması, ekmeklerin üzerinin temiz bir bez ile örtülerek muhafaza edilmesi, satış esnasında mutlaka eldiven kullanılması, İdarece dağıtılan beyaz önlüklerin sürekli temiz tutulması ve giyilmesi gerektiğini, kişisel hijyene azami ölçüde dikkat edilerek üretimle başlayan hijyen zinciri bozulmadan Halk Ekmek ürünlerinin tüketiciye ulaştırılması gerektiğini belirtti.

Seminere katılan personelin çalışmalar esnasında karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerilene yönelik Kontrol Teşkilatı ile yapılan birebir görüşmeler ile program sonlandırılmış oldu.