Antalya Side Konfeksiyoncular Derneği Başkanı Muzaffer Kılcı, her yıl 4 milyon turistin tatil yaptığı Side destinasyonunun en önemli sorunun hanutçular, gereksiz soru sorma ve turiste laf atma olduğunu söyledi.

Side'de bin turist üzerinde yaptıkları ankette yüzde 95'nin hanutçuluk ve dükkan içine çekmede laf atmadan rahatsız olduğunu belirten Kılcı, "Maalesef bölgemizde hanutçuluk diz boyu. Turist hanutçuluktan bıkmış durumda. Turisti dükkan içine çekmede sürekli laf atmalar Avrupalı turistleri bıktırmış durumda. Yol kenarında bekleyen biri dükkan içine çekmek için turiste laf olsun diye soru soruyor. Bölgemize gelen turistlerin yüzde 95'i dükkan içine çekmede laf atılması ve sürekli hello diyerek hangi ülkedensiniz sorularına muhatap olmaktan bıkmış durumda." diye konuştu.

Side'de 25 yıldır esnaflık yaptığını ve antik dönemde Pamfilyanın en önemli deniz ticaret merkezi olan turizm yöresinin turizmde fasit daire içine girdiğinin altını çizen Kılcı, bölgede hanutçuluk, çığırtkanlık ve laf atma sona ermediği sürece turizmin olmaza olmazı kabul edilen 'güvenilir' olma noktasında sınıfta kalmaya devam edeceğinin altını çizdi.

Antalya'nın en ayrıcalıklı turizm bölgesi Side'de yetki karmaşasından başıboşluğun hakim olduğunu vurgulayan Kılcı, hanutçuluğun ve turistlere laf atmanın önüne geçmenin yegane yolunun sıkı denetim olması gerektiğini ifade etti.

Kılcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Side'de başıboşluk hakim. Laf atmalar ve hanutçuluk turistleri bezdirmiş durumda. Turistler hello denilince bile cevap vermekten bıkmış durumda. Turiste laf atarak dükkan içine çekilme çalışması sona ermeli. Maalesef acı olanda Side'de Mobeselerin çalışmaması. Turist şikayetlerinde ve adli olaylarda güvenlik güçleri yeteri kadar Mobese kamerası olmadığı için esnafın güvenlik kamerasından yararlanıyor. Laf atmaların önüne geçmek için Mobese kameraları çalıştırılması gerekir. Bu sıkıntılar turisti Side'de uzaklaştırıyor. Yetkililer buna acil çözüm bulmalı. Denetim istiyoruz."

Kılcı, Side'de 200 konfeksiyoncunun turizme hizmet verdiğini ifade etti.