Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, ülke genelinde her yıl yaklaşık 31 milyon ton ürünün biçerdöverlerle hasat edildiğini belirterek, hasat esnasında dane kaybının önlenmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, 'Biçerdöverle Ürün Hasadında Kontrol Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Uygulama Talimatı' yayımladı. Talimat doğrultusunda Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, biçerdöverle oluşan dane kayıplarının önüne geçmek amacıyla il ve ilçe müdürlüklerinde hasat kontrollerinde görev alacak teknik elemanlara yönelik 'Biçerdöver Kontrolör Yetiştirme Kursu' düzenledi. Kursu sonunda 17 kursiyer teknik personele sertifikaları verildi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Okan Yılmaz, her yıl yaklaşık 31 milyon ton ürünün biçerdöverlerle hasat edildiğini belirterek, bu hasat esnasında yüzde 1 dane kaybının azaltılmasının bile yıllık yaklaşık 312 bin ton tahılın toprağa dökülmeyeceği anlamına geldiğini söyledi. Nevşehir’de biçerdöverle ürün hasadında denetimleri aralıksız yaptıklarını belirten Yılmaz, "Dane kayıp ve dane hasarlarının minimuma düşürülmesini hedefliyoruz. Böylece türlü zorluklarla üretilen ürünlerin en az kayıpla hasadı yapılması sağlanacak. Hem çiftçimize hem de milli ekonomiye katkı sağlanacaktır." dedi.