Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde, Uluslararası Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Zaimoğlu, Hataylı nakliyecilerin zor durumda olduklarını, birçok firmanın iflas etme eşiğine geldiğini söyledi.
Hataylı nakliyecilerin İstanbul’dan sonra Türkiye’de ikinci sırada olduğunu söyleyen Zaimoğlu, son 4 yılda, özellikle komşu ülkelerde yaşanan sorunlar nedeniyle nakliye sektörünün en sıkıntılı günlerini yaşadığını belirtti. Zaimoğlu, “Hatay’da 8 bine yakın uluslararası taşımacılık yapan TIR var. Bunun yanında 10 bine yakın şoför bulunmaktadır. Özellikle son 4 yılda komşu ülkelerde yaşanan sorunlardan dolayı nakliye sektörü en sor günlerini yaşıyor. Birçok firma iflasın eşiğine geldi” dedi.
Nakliyeciler olarak iflasın eşiğine geldiklerini söyleyen Zaimoğlu, umutlarının yeni başbakan olduğunu ifade ederek şöyle dedi:
“Yeni Başbakanımızın nakliyecilere destek vermesini, ayakta kalmamızı sağlamasını bekliyoruz. Şu anda Suriye’deki iç savaş nedeniyle Körfez ülkelerine taşıma yapmakta zorlanıyoruz. Kurduğumuz Hatay Ro-Ro firması olarak nakliyeciliği Süveyş Kanalı’ndan yaptığımız için maliyetlerimiz yükseldi. Daha önce Mısır üzeri yapılan nakliyecilikte verilen bin dolar teşvik priminin mutlaka verilmesi gerekiyor. Aksi halde taşımacılık bitme noktasına gelecek ve birçok firma iflas edecektir.”