Türkiye genelinde yaşanan soğuk havanın ardından gelen güneşli hava, Çarşamba'da amatör balıkçıları ırmak kenarına çekti. Havalar soğuduğu için son günlerde oltalarını atamayan balıkçılar, Yeşilırmak kenarında kısmetlerini arıyor.

Dört mevsimin bir arada bulunduğu ülkemizde doğuda kara kış yaşanırken Samsun’un Çarşamba ilçesi birkaç gündür güneşli hava hakim. Çarşamba’da sıcaklık öğlen saatlerinde 10 dereceyi buluyor. Bunu fırsat bilen amatör balıkçılar Yeşilırmak Nehrine olta atıyor. Amatör oltacıların bir kısmı Çarşamba’nın içinden geçen Yeşilırmak Nehrinin kenarına iniyor. Bir diğer kısmı ise tarihi köprüden ırmağa el oltası atıyor. Köprü üzerinde de renkli görüntüler oluşturan balıkçılar nehirden hem nasiplerini çekmeye çalışıyor hem de stres atıyor.

Babasıyla Çarşamba tarihi Yaya Köprüsüne gelerek olta atan 7. sınıf öğrencisi Emre Başar da amatör balıkçılar arasında yer alıyor. Emre elinde tutuğu balıkla objektife poz verirken, “İlçemizi çok seviyorum. Babamla balık tutmaya bende gelmek istedim. Burada vakit geçiriyorum. Sonrada eve gidip ders çalışacağım” diyor.

Amatör olta balıkçıları Yeşilırmakta; söğüt Japon, kırma sazan, ırmak kefali ile tatlı su levreği tutuyor.