Havalimanları ve şehir merkezleri arasında yolcu taşıyan Havaalanları Yer Hizmetleri A.Ş. (Havaş), Ankara'da Esenboğa Havalimanı-AŞTİ hattında yeniden hizmet vermeye başladı. Ankara 3. İdare Mahkemesi Havaş'ın yolcu taşımasının yasalara uygun olduğuna hükmetti. Havaş seferleri, geçtiğimiz yıl Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yolcu taşıma izinleri olmadığı gerekçesiyle durdurulmuştu.

Türkiye'nin köklü markası Havaş, Ankara Esenboğa Havalimanı'yla şehir merkezi arasında yolcu taşımacılığı seferlerine yeniden başladı. Esenboğa Havalimanı -AŞTİ otobüs seferleri, günde ortalama 50 ring sefer olarak gerçekleştirilecek. Havaş araçları her yarım saatte bir havalimanı ve AŞTİ'ye ulaşım imkanı sağlayacak.

BELEDİYE EKİPLERİ DURDURMUŞTU

Ankara'da şehir merkezi ve havalimanı arasındaki ulaştırmayı Büyükşehir Belediyesi'nin ihalesini kazanan Belko-Air'in yapacağını duyurulmuştu. 2014 yılının Eylül ayından beri Ankara'da havalimanı ulaşımı Belko-Air ile yapılıyordu. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait ekipler, trafiğe çıkmak isteyen Havaş otobüslerine izin vermiyordu. Otobüslerin istasyondan çıkışı belediyeye ait çekiciler tarafından engellenmişti. Konuyu mahkeme taşıyan ve mahkemece haklı bulunan Havaş, taşımacılığa kaldığı yerden devam edecek. Ankara 3. İdare Mahkemesi, Havaş'ı haklı bularak yolcu taşımasında bir sakınca olmadığına hükmetti. Havaş yetkilileri, “10 ay önce duran seferlerimiz yeniden başladı. Mahkeme haklılığımızı tescil etmiştir. Biz de kaldığımız yerden edeceğiz.” açıklamasını yaptı.

10 AYLIK ZORUNLU ARA

Yeniden yolcu taşınmaya başlanmasıyla ilgili açıklama yapan Havaş Genel Müdürü Kürşad Koçak, “Havaş olarak, yolcu taşımacılığı hizmetimizle başkent yolcusu ile yeniden buluştuk. Ankara'da Havaş 1982 yılından bu yana 33 yıldır verdiği hizmete maalesef 10 ay zorunlu olarak ara vermişti. Şimdi ilk etapta Esenboğa Havalimanı – AŞTİ hattı ile tekrar hizmetinizdeyiz. Havalimanından şehir merkezine servis noktalarımızın ilerleyen günlerde daha da artacağına inanıyoruz. Yolcuların yoğun ilgisinden memnuniyet duyuyoruz. Yolcularımızın seyahatini tamamlayan konforlu, hızlı ve güvenli bir ulaşım hizmeti sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

İlk gün ücretsiz olarak gerçekleştirilen Esenboğa-AŞTİ seferleri ilk etapta 10 araçla başladı. Türkiye'de toplam 19 havalimanında yolcu taşımacılığı hizmeti sunan Havaş, Esenboğa Havalimanı – AŞTİ hattı ile birlikte hizmet ağına 32. güzergahını ekledi.