Ramazan Bayramı ve yaz tatiline gidecek vatandaşların, yoğun bir şekilde havayolunu tercih etmesi uçak biletlerinin 10 gün önceden tükenmesine neden oldu. Havayolu şirketleri, bayram ve yaz tatili nedeniyle artan talebi karşılayabilmek için 73 ek sefer düzenleme kararı aldı. Özellikle Bodrum ve Antalya'da uçak bilet fiyatları ikiye katlandı.

Ramazan Bayramı ve yaz tatiline gidecek vatandaşlar, havayoluyla seyahati tercih edince uçaklar günler öncesinden doldu. Havayolu şirketleri artan talep karşısında ek sefer koyma kararı aldı. Havayolu şirketleri talepleri ilk etapta karşılamak için 73 ek sefer düzenleyecek. Önümüzdeki hafta talebin artması durumunda ilave sefer sayısını artıracak. Havayolu şirketleri yöneticileri, tatilciler en çok Bodrum, Dalaman, İzmir ve Antalya'yı tercih ettiğini açıkladı.

PEGASUS BAYRAMDA 46 EK SEFER DÜZENLEYECEK

Pegasus'un Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztük, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın trafiğine bağlı olarak bu yıl Ramazan Bayramı döneminde 46 ek sefer planladıklarını söyledi. Vatandaşlar tarafından tatil bölgelerinin yoğun olarak talep edildiğini ifade eden Öztük, "Ramazan Bayramı boyunca en çok tercih edilen uçuş noktaları; Antalya, İzmir, Bodrum ve Dalaman oldu. Ramazan Bayramı döneminde uçuşların en yoğun olduğu 15-20 Temmuz tarihleri arasında iç hatlarda yaklaşık 150 bin, yurt dışı hatlarında ise yaklaşık 77 bin yolcunun seyahat edecek." dedi.

THY’DEN BAYRAMDA 18 EK SEFER

Türk Hava Yolları (THY) yoğun talep üzerine 18 ek sefer düzenleme kararı aldı. THY, Bodrum’a 11, Dalaman’a 4, Antalya’ya 2, Trabzon 1 ek sefer koydu. Özellikle tatil bölgelerine yoğun taleplerin geldiğini belirten yetkililer, talebe göre önümüzdeki hafta ilave sefer sayılarının artacağını belirtti.

Atlasglobal Havayolları’ndan da, Ramazan Bayramı döneminde yaz yoğunluğuyla birlikte bilet satışlarında artış yaşandığı açıklaması yapıldı. İç hatlarda Bodrum, Dalaman, İzmir, Antalya gibi tatil destinasyonlarının ilgi gördüğünün belirtildiği açıklamada, “Dış hatlarda Amsterdam, Paris, Düsseldorf, Köln gibi Avrupa hatları ile Kıbrıs çok tercih ediliyor. Bayramda Londra, Kuveyt ve Tahran'a da ek seferler koyarak bu dönemde artan talebi karşılamak için operasyonlarımızı hızla devam ettiriyoruz.” denildi.

ONUR AİR BAYRAMDA 160 BİN YOLCUYU UÇURACAK

Onur Air de bayramda ek seferler düzenleme kararı aldı. Ramazan Bayramı döneminde 160 bin yolcunun seyahat edeceğini belirten Onur Air yetkilileri, bayramdaki planlarıyla ilgili şu bilgileri verdi: "Onur Air, Ramazan Bayramı dönemindeki yoğun talebi karşılamak için İzmir, Bodrum, Dalaman, Antalya, Trabzon ve Adana hatlarında ek sefer düzenleyecek. 10 Temmuz -20 Temmuz 2015 tarihlerinde bayram haftası süresince 160 bin yolcu taşıyacağız. Uçuşlarımız şimdiden yüksek doluluk oranlarına ulaştı. Yolcular en fazla iç hatlarda; Antalya, Bodrum, İzmir, Dalaman, Trabzon ve Adana'yı tercih ederken, dış hatlarda ise Paris, Amsterdam, Viyana ve Kıbrıs'ı seçti."


TATİL BÖLGELERİNİN BİLET FİYATLARI 2’YE KATLANDI

Tatilcilerin özellikle Bodrum, İzmir ve Antalya’ya yoğun talepleri olduğunu belirten havayolu şirketleri, ek tedbirler aldı. Yoğun talep bilet fiyatlarını da yansıdı. Çoğu sefer şimdiden doldu. Normal günlerde 150 TL’ye bulunabilen tatil bölgelerinin biletleri bayramda 300 TL’ye dayandı. İstanbul-Bodrum seferlerinde ekonomi bileti tüm vergiler dahil 150 TL’ye alınabilirken, Ramazan Bayramı’nda ve Arefe gününde 299 TL’ye satılıyor. Business biletler ise 470 TL’den satılıyor.