Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının ardından havayolu şirketleri özellikle tatil bölgelerine ek sefer düzenledi. Şirketler, artan talep üzerine bayram döneminde yaklaşık 250 ek sefer düzenleme kararı aldı.

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkması ile birlikte havayolu şirketleri de artan yolcu talebini karşılayabilmek için ek seferler koydu. Yaklaşık 250 ek sefer düzenleyen şirketler, özellikle Antalya, Dalaman, Bodrum’a ağırlık verdi. Bazı havayolları ise gelen talepler doğrultusunda uçaklarını geniş gövdeli uçaklarla değiştirme kararı aldı.

PEGASUS 181 EK SEFER DÜZENLEYECEK

Pegasus Hava Yolları Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk, Kurban Bayramı döneminde yurt içi ve yurt dışı hatlarında talep yoğunluğu olduğunu ifade etti. 22-27 Eylül tarihleri arasında toplam 181 ek sefer düzenleyeceklerini kaydeden Öztürk, “En yoğun ek seferlerimiz İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı ile Dalaman, Antalya ve Kuzey Kıbrıs’a düzenlenecek. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı üzerinden düzenlenen yurt içi uçuşlarımızın yanı sıra Adana, Ankara, Antalya, İzmir ve Hatay çıkışlı pek çok ek seferimiz bulunuyor. Yurt dışına gidecek misafirlerimiz ise başta Beyrut, Barselona, Roma olmak üzere pek çok uçuş noktamıza İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı üzerinden düzenlenecek''. dedi.

THY’DEN 32 EK SEFER

Türk Hava Yolları da Antalya, Dalaman, Trabzon, Bodrum ve Kıbrıs’a ek sefer düzenleyecek. THY yetkilileri, Antalya’ya 9, Dalaman’a 11, Trabzon’a 4, Bodrum’a 6, Kıbrıs’a ise 2 ek sefer düzenleme kararı aldıklarını açıkladı.

ATLASGLOBAL HAVAYOLLARI’NDAN 20 EK SEFER

Atlasglobal Havayolları ise hem okulların açılışının ertelenmesine bağlı olarak yaz sezonunun uzaması hem de Kurban Bayramı’nın eklenmesi ile doluluk oranlarının yüksek olduğunu açıkladı. Kurban Bayramı’nda mevsimin uygunluğu sebebiyle tatil bölgelerinde yoğun talep olduğunun belirtildiği açıklamada, “İç hatlarda Antalya, Bodrum, Dalaman, İzmir gibi turistik destinasyonlara; dış hatlarda ise bu yaz sezonu itibariyle ağırlık verdiğimiz Amsterdam, Düsseldorf, Londra, Paris gibi Avrupa ağırlıklı hatlar ve Kıbrıs yoğunlukla tercih ediliyor. Atlasglobal olarak, bu yoğun dönemde artan talebi karşılamak için yurt içi ve yurt dışı hatlarımızda 20 adet ek sefer koyarak operasyonlarımızı hızla devam ettiriyoruz.” denildi.

ONUR AİR 170 BİN KİŞİYİ UÇURACAK

Onur Air de 18 Eylül-28 Eylül arasındaki bayram tatili dönemi süresince 170 bin yolcu taşıyacak. Kurban Bayramı dönemindeki yoğun talebi karşılamak için Antalya, Bodrum, Dalaman, İzmir, Trabzon, Adana ve Kıbrıs hatlarına ek sefer düzenleyeceğını belirten Onur Air yetkilileri, bu destinasyonlardaki talebi karşılamak için filosundaki geniş gövdeli uçakları kullanacağını açıkladı.