Samsun’un Havza ilçesinde, ‘Turizm Haftası’ kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Toplumda turizm konusunda farkındalığı artırmak ve turizmi canlandırmak amacıyla düzenlenen ‘Turizm Haftası’ etkinlikleri, Havza’da bir dizi programla kutlandı.15-22 Nisan Turizm haftası etkinlikleri Havza Şehit Recep Şahin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde kutlandı. Turizm etkinliklerine Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Belediye Başkanı Murat İkiz, Emniyet Müdürü Cengiz Urgancı, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Şehit Recep Şahin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Demircan, "Son yıllarda dünya ekonomisi ciddi bir duraklama içerisinde. Hükümetler günümüzde işsizlik oranının artmaması için çeşitli önlemler almak la meşgul. Fakat bazı sektörler sürekli büyümeye devam ediyor. Turizm sektöründe bu sürekli büyüyen ve güçlenen sektörlerin başında geliyor. Çünkü; Turizm-Otelcilik sektörü hiçbir zaman modası geçmeyecek, önü kapanmayacak ve mezuniyet sonrası öğrencilere sınırsız seçenek tanıyacak bir sektör. İşte bizler bu sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanları yetiştiriyoruz." dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz de "Dünyada önemi sürekli artan ve ilçemizin de Turizm şehri olmasından büyük bir önemi vardır. Günümüzde büyük boyutlara ulaşan Turizm Havzamızda da etkisini meyvesini vermeye başlamıştır." diye konuştu.

Havza Kaymakamı Alper Tanrısever ise dünyanın en büyük 3 hizmet sektöründen biri durumunda olan Turizm sektöründe ülkelerin paylarını arttırma çabası içinde düştüğünü söyledi. Tanrısever, "Havza ilçemizin önemli bir gelir kaynağı olan Turizm sektörü ilçeye canlılık vermekte ve bu paydan üzerine düşeni almaktadır." dedi.

15-22 Nisan Turizm haftası etkinlikleri vatandaşlar tarafından yapılan yemek yarışması, okullar arası yapılan Turizm haftası ile ilgili şiir, kompozisyon, yarışmaları ve öğrencilerin hazırlamış oldukları ikramlar ve canlı müzik programları ile devam etti.