Samsun'un Havza İlçesinde, Havza Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) toplantı salonunda, Havza TSO ve KOSGEB İşbirliği ile hazırlanan İşbirliği Güçbirliği projesi tanıtıldı.

Havza Ticaret Odası Başkanı Erkan Acar, KOSGEB Samsun İl Koordinatörlüğü Kobi Uzmanı Nedim Tuna İrem Selçuk ve market(bakkal-toptancı)-züccayiye, kasap ve kırtasiyecilik hizmet kollarında yer alan 15 sektör temsilcileri bir araya geldi. KOBi’lere yönelik destek mekanizmaları hakkında bilgi alan sektör temsilcileri İşbirliği-Güçbirliği projesini Havza İlçesinde uygulayarak yerel kalkınmada rol oynamak ve ulusal zincir marketlerle rekabette güçlenmek için karar aldılar.

Ortak Sorunlarına Ortak Çözümler arayan işletmeler proje geliştirmek ve uygulamak için İki saat süren toplantıda sunum yapan KOSGEB uzmanı ve ardından konuşan Havza Ticaret Odası başkanı sektörün sorunlarını ve çözümlerini de tartışma fırsatı yakaladılar.

İşletmeleri bilgilendirmek üzere konuşma yapan Kobi Uzmanı İrem Selçuk, "KOSGEB'in 'iş birliği güç birliği' kapsamında Havzada ortak tedarikin yapılabileceği ulusal marketlerle rekabet artımı olabileceği bir market kurmak. Bu kategorilere girebilecek olan işletmeler market, bakkal, toptancı, zücaciyeye, kasap ve kırtasiyecilik ürünlerinin olduğu yerel ürünlerinde satılabileceği bir yer kurumak." dedi

Havza TSO Başkanı Erkan Acar da “Havza TSO’nun öncülüğünde ve KOSGEB’in destek ve danışmanlığı ile küçük ölçekte gıda sektöründe hizmet veren işletmeleri bir araya getirerek şirketleşmlerini sağlamak. Ulusal marketlerle yarışabilmelerini sağlamak amacıyla İşbirliği Güçbirliği adı altında proje hazırladık. İlçemizde bulunan ve kendi alanında ve ölçeğinde iş yapan dükkanların birleşerek büyük firma olmaları yolunda girişimlerimiz oldu. Yaklaşık iki saat süren ve ilçede gıda sektöründe hizmet veren işadamlarımız projemize yaklaşımı olumlu olmuştur. Havza TSO ve KOSGEB bu alanda sadece birleştirici ve desteklerden nasıl faydalanabilecekleri konusunda yardım olacaktır. Bu sayede hem ilçe esnafları bir araya gelerek rekabet fırsatı yakalayıp hem de istihdam noktasında ilçemiz için iyi olacaktır” dedi.