Adana’nın Ceyhan ilçesinde ikamet eden üç bayan, üniversitede ve lisede okuyan ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes düzenledi. Üç hayırsever kadının eğitime katkı amaçlı düzenledikleri kermese Ceyhanlılar yoğun ilgi gösteriyor.

Ceyhanlı emekli Müftü Hasan Gürsoy, yaptığı duanın ardından Adana Büyükşehir Bölge Koordinatörü Habip Kılıç ile birlikte kurdeleyi keserek kermesi açtı.
Büyükşehir Bölge Koordinatörü Habip Kılıç, burada Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü adına bulunduğunu, Sözlü’nün yoğunluğu dolayısıyla kermese katılamadığını belirterek, kermesin Ceyhan’a hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kılıç, kermes açılışında yaptığı açıklamada, Başkan Sözlü’nün üç dönem belediye başkanlığı yaptığı yıllarda Ceyhan'daki her türlü kermese destek verdiklerini, kendilerinin de yine bu desteklerinin devam edeceğini belirterek, böyle hayırlı işlerin öğrenciler yararına olması ve öğrencileri bir nebze rahatlatacağı için mutlu olduklarını ifade etti. Kılıç, kermesin açılışını gerçekleştirdikten sonra kermesi gezerek kermeste emeği geçen tüm bayanlara teşekkür etti. Kılıç, kermese yardım etmeyi de ihmal etmedi.

Kermesi düzenleyen Ayşe Salgut, Sebahat Kaykaç ve Şule Temzem isimli kadınlar, Ceyhan’da okuyan ekonomik durumu yetersiz öğrencilerin ihtiyaçlarını sağlamak amaçlı bu kermesi düzenlediklerini belirttiler. Kermesin tüm gelirinin bu öğrenciler yararına kullanılacağını vurgulayan Ayşe Salgut, "Ceyhanlı ev hanımlarıyla birlikte bu kermesi düzenledik. Amacımız okuyan öğrencilerimize bir katkıda bulunmak. Ev hanımlarımız evlerinde özenle hazırladıkları yemekleri, börekleri, tatlı çeşitlerini ve diğer el emeği göz nuru işlemeleri satarak Ceyhan’da okuyan öğrencilere yardımcı olmak istiyoruz. Bundan dolayı da tüm Ceyhan halkını da 'hayır çarşısı' kermesimize bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Kermeste, gıdadan giyeceğe, zücaciyeden ev tekstiline, yöresel yemeklerden el işi örgülere kadar birçok ürün bulunuyor. Kermes, İnönü Bulvarı Kaymakamlık Kavşağı’nda 2 Nisan tarihine kadar açık kalacak.