Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Güzel, hayvancılık sektörünün hükümetin verdiği desteklemelerle geliştiğini ve böylece Kurban Bayramı'nda ithalata gerek kalmadığını belirtti.

Güzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvancılığın geçen yıllara oranla daha düzenli hale geldiğini ifade etti.

Sektörde faaliyet gösteren ürecilerin sürekli kendini geliştirdiğini, teknolojiden de istifade ettiğini vurgulayan Güzel, şunları kaydetti:

"Hayvancılığın iyi olmasının en önemli sebeplerinden biri de ilkel yöntemlerden vazgeçilmesi oldu. Şu anda büyük çiftliklerde bilinçli bir şekilde üretim yapılıyor. Diğer yandan ise hayvancılık sektörü hükümetin verdiği desteklemelerle gelişti ve böylece Kurban Bayramı'nda ithalata gerek kalmadı. Dolayısıyla üreticilerimizin kendine güveni arttı. Sektörümüzde bazı sorunlar var ancak bunların önümüzdeki dönemde çözüleceğini düşünüyoruz."

Bazı çıkar çevrelerinin "kurbanlık yok" diye yaygara kopardığını ileri süren Güzel, bu girişimin ithalata yönelik bir strateji olduğunu aktardı.

Geçen bayramda hayvan ithalatı yapıldığını anımsatan Güzel, "İthalat yapanlar zarar etti. Çünkü halkımız bu hayvanları tercih etmedi ve ellerinde kaldı. Ülkemizde yaklaşık kayıtlı 7 milyon büyükbaş hayvan bulunuyor. Hepsi çok sağlıklı ortamda yetiştiriliyor ve kontrolleri de birliğimiz ile gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüğünce yapılıyor. Bu nedenle geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene hayvan ithalatına gerek duyulmadı" diye konuştu.

Hükümetin hayvan ithalatına sıcak bakmamasını desteklediklerini dile getiren Güzel, Türkiye'deki büyükbaş hayvan sayısının vatandaşa yetecek durumda olduğunu anlattı.

Yaklaşan bayram öncesi birlik olarak bazı önlem aldıklarını ifade eden Güzel, "Halkımızı sağlıklı kurban sahibi olabilmeleri için hayvan pazarları girişinde ve çıkışında gerekli kontrolleri yapıyoruz. Bu nedenle de kurbanlıkların pazarlardan alınmasını tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.