Dünyanın en prestijli moda fuarı olarak kabul edilen Premiere Vision Manufacturing (PV) Paris'e Türkiye milli katılım organizasyonunu, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB) düzenledi. Her yapılışında ziyaretçi akınına uğrayan ve katılımcılar tarafından ticari işbirliklerine olanak tanıyan, 2016-17 sonbahar-kış sezonu ile ilgili moda trendlerini belirleyen, çeşitli moda gösterileri ve seminerleriyle ziyaretçilerin vizyonunu genişleten fuar yine beğeni topladı.

PV Paris fuarına ilk kez milli katılım organizasyonu yaptıklarını ve aldıkları geri bildirimlerden dolayı oldukça memnun olduklarını kaydeden EHKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burak Sertbaş, "Hazır giyim üreticisi firmalarımızın ürünlerini dünyaca ünlü bu fuarda tanıtmak ve Fransa'ya hazır giyim ihracatımızı arttırmak amacıyla milli katılımını organize ettiğimiz fuara, Türkiye’den on firmayı getirdik. 30’dan fazla ülkeden profesyonel alıcıların ziyaret ettiği fuarda, sektörümüzün ihracat potansiyelini gösterdiğimizi düşünüyoruz. Gelecek dönemlerde de milli katılımını düzenlemek istediğimiz önemli bir organizasyona imza atmış olduk.” dedi.

Pazardaki değişimlerin yakından takip edildiği bir fuar olduğunu vurgulayan Sertbaş, “Firmalarımızın değişik ülkelerden gelen ziyaretçilerle diyalog kurmaları, ticari işbirlikleri içinde olmaları ve yeni vizyonlara tanık olmaları, ürün çeşitlendirmeleri açısından ve ihracat artışımız için çok önemli. Yeni sezonun hazır giyim, deri, tekstil ürünlerinin renkleri ve stillerini yakından görerek takip etme imkanı bulan milli katılımcılarımız, sezonun trendlerini görerek alıcıların taleplerini karşılama imkanı buldu.” şeklinde konuştu.

Fuarda Ege İhracatçı Birlikleri standını da ziyaret eden Büyükelçi Hakkı Akil, Türkiye'deki firmaların Fransa'daki fuarlara gösterdiği ilgiden memnun olduklarını bildirdi. Ege İhracatçı Birlikleri'ni EHKİB Başkan Yardımcısı Sertbaş, Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreter Yardımcısı Çiğdem Önsal, personelden uzman yardımcısı Şevin İstanbulluoğlu, uzman Fatih Maranki ve Gizem Kamacı temsil etti. Fuara katılan 10 firma şunlar: CU Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., Fıratteks Tekstil San. ve Tic. Ltd.Şti., İYA Tekstil Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti., Maseksport A.Ş., Mergü Tekstil Konf. San. Tic. Ltd.Şti. , Mosi Tekstil San. ve Tic. Ltd.Şti. , Seyfeli Dış Ticaret Ltd.Şti., Versiyon Tekstil, Zaroteks Tekstil, Gülsen Tekstil San. ve Tic. Ltd.Şti.