Türkiye’nin ihracatta yıldız sektörleri arasında yer alan hazır giyim, firmaların ürünlerini tanıtmak ve Fransa'ya ihracatı arttırmak amacıyla 15-17 Eylül 2015 tarihlerinde düzenlenecek Premiere Vision Manufacturing Paris fuarına çıkarma yapmaya hazırlanıyor. Dünyanın en prestijli moda fuarı olarak kabul edilen Premiere Vision Manufacturing Paris'e Türkiye milli katılım grganizasyonunu, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği yapıyor. Bu organizasyonla katılan 10 Türk firması, başta Avrupa olmak üzere bütün dünyaya ihracatlarını arttırma çabası içinde olacak.

Fuarla ilgili bilgi veren Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, "İngiltere, İtalya, Almanya, İspanya, Japonya, Kuzey Kore, ABD ve Çin başta olmak üzere 30 farklı ülkeden profesyonel alıcıların ziyaret ettiği fuarda, hedef pazarlarımız olan bu ülkelerde yerleşik firmalara bölgemizin potansiyelini anlatabilmemiz mümkün olacak. Geçtiğimiz yıl ziyaretçi sayısı 63 bin olan fuarın, yaklaşık 2 bin katılımcısı vardı. Fuarın, Fransız alıcıların yanısıra yüzde 72 gibi yüksek bir oranda uluslararası alıcılar ile buluşmamıza imkan sağlayacak bir ortam yaratmasını bekliyoruz. Bu açıdan yaklaşık 23 milyar dolar ithalat potansiyeli olan bir pazarda, sektörel ihracatımızı ivmelendirecek bir organizasyona imza atacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

'FUARIN HAZIR GİYİM BÖLÜMÜNDE YER ALACAĞIZ'

Premiere Vision Manufacturing Paris'e ilk kez milli katılım organizasyonu yapacaklarını belirten Birlik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burak Sertbaş ise, "Firmaların milli katılım organizasyonumuzdan memnun kalması durumunda her sene tekrarlanacağını umduğumuz bir fuara gidiyoruz. Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği olarak iplik, kumaş, hazır giyim, deri, aksesuar ve tasarımlar olarak altı ana alt bölümden oluşan fuarın hazır giyim bölümünde yer alacağız." dedi.