KOCAELİ (AA) - Henkel, Türkiye'ye yaptığı yatırımlar kapsamında Orta Doğu ve Afrika bölgesinin en büyük endüstriyel yapıştırıcılar fabrikasının temelini Kocaeli Gebze'de attı.

Türkiye ekonomisine güvenini sürdüren Henkel'in yeni fabrikasının temel atma töreni Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, yapılan yatırımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Henkel tecrübesinin Türkiye deneyimi ile birleşmesinin önemine vurgu yaptı.

Yeni tesiste birçok sanayi üretiminin yerli üretimle destekleneceğine işaret eden Güzeloğlu, tesisin istihdama da önemli katkı sağlayacağını, dolaylı çarpan etkisiyle ülke ekonomisine artı bir değer ve kazanç sağlayacağını söyledi.

Türk Henkel Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Alemdar, "Henkel'in yapıştırıcı teknolojileri alanında Orta Doğu ve Afrika bölgesindeki en büyük endüstriyel yapıştırıcılar fabrikası için Türkiye'yi seçmiş olması da Türkiye'ye verdiği önemin ve süregelen güvenin açık göstergesi." dedi.

Türk Henkel Yapıştırıcı Teknolojileri Başkanı İsmail Akkoçoğlu da "Bu yatırım hem kapasite artışı hem de lokalize etmeyi planladığımız ürünlerimiz ile yapıştırıcı teknolojileri alanındaki portföyümüzü güçlendirecek. Böylece Henkel'in yapıştırıcılar, sızdırmazlık ürünleri ve fonksiyonel kaplamalar alanındaki liderliğini sağlamlaştıracak." diye konuştu.

-Yeni fabrikada karbon ayak izi en aza indirilecek


Toplantıda verilen bilgilere göre, Türkiye'yi sadece ürünleri için değerli bir piyasa değil, aynı zamanda önemli bir üretim merkezi olarak da gören Henkel'in bugün temeli atılan yeni fabrikasının 2017 yılı sonunda devreye girmesi planlanıyor.

Açılacak fabrika, son teknolojiyi kullanacak ve dünyada tanınırlığı,kabul edilebilirliği yüksek yeşil bina sertifikası olan LEED sertifikasını alacak şekilde projelendirildi.

Henkel birçok sektöre katma değer sağlayacak olan tesiste sürdürülebilirliğe uygun üretim yapmayı planlıyor. Tesis tamamlandığında Henkel'in, Technomelt, Teroson, Loctite, Bonderite, Aquance markaları için yapıştırıcı teknolojileri üretmek üzere faaliyet gösterecek.

Sürdürülebilirlik stratejisini her alanda olduğu gibi yeni fabrikasında da hayata geçirecek şirketin yeni üretim tesisinde toplam enerji ihtiyacının ilk etapta yüzde 30'luk kısmı yenilenebilir enerji yoluyla tedarik edilecek.

Tesis, yağmur suyunu toplayarak geri kullanımını sağlayacak, güneş enerjisinden faydalanarak kendi enerjisini üretecek şekilde tasarlanırken, tesisin her detayı çevre duyarlılığı içinde ve karbon ayak izini en aza indirmek üzere planlandı.