Siyasi partiler liderlerinin Kurban Bayramı’na ilişkin programları planlamada değişiklik olmaz ise belli oldu.

Bayramın ilk günü akşamı BM Genel Kurulu 70. Dönem Genel Görüşmeleri' için Ankara'dan New York'a gidecek olan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bayramı namazını nerede kılacağı henüz öğrenilemedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise bayram süresince Avrupa turunda olacak. CHP lideri; Bern, Strasbourg, Brüksel, Amsterdam, Köln, Mannheim, Stuttgart, Münih ve Viyana’da vatandaşlarla bir araya gelecek.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli her zaman olduğu gibi bayram namazını Gazi Merkez Camii'nde kılacak, ardından Alparslan Türkeş'in kabrini ziyaret edecek.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yurtdışında diğer Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ ise 1. 2. ve 3. günü İstanbul, 4. gün Ankara'da olacak.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bayramı namazını Taceddin Dergahı’nda kılacak sonrasında merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun mezarını ziyaret edecek. Sonra memleketi Eskişehir'e geçecek.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak da bayramı Erzurum'da karşılayacak.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, bayramın 1. ve 2. günü Ankara'da 3. gün İstanbul'da olacak.

SİYASİ PARTİLERDE BAYRAMLAŞMA 2. GÜN

AK Parti, CHP, MHP, HDP, DSP, SP, BBP ve diğer partilerin birbirlerine bayramlaşma ziyaretleri 2. gün sabah 09.30'dan itibaren gerçekleşecek.
Partililerin kendi aralarında bayramlaşması ise öğleden sonra 12.00-14.00 arası yapılacak.
MHP’de partililerin saat 14.00’deki bayramlaşmasına Genel Başkan Devlet Bahçeli de katılacak.
DSP Genel Başkanı Masum Türker ve Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak da ikinci gün bayramlaşmasına katılacak.