TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın dün yaptığı vergi ve prim borçları ile varlık barışına ilişkin açıklamayı olumlu bulduklarını belirterek, devletin iş dünyasına ‘biz sizin arkanızdayız’ mesajı verdiğini vurguladı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlui Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın dün yaptığı vergi ve prim borçları ile varlık barışına ilişkin açıklamayı olumlu bulduklarını belirterek, devletin iş dünyasına ‘biz sizin arkanızdayız’ mesajı verdiğini vurguladı. Hisarcıklıoğlu değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi: “Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal’a, dün açıkladığı vergi ve prim borçlarının yapılandırılmasına ve varlık barışına yurt içi varlıkların da dahil edilmesine ilişkin karardan dolayı teşekkür ediyorum.
Tahsilatlarda sıkıntı yaşandığı bir dönemde, Devletimiz, ‘Merak etmeyin biz sizin arkanızdayız’ demiştir.
Ayrıca, iş dünyamızdan gelen yoğun taleplere olumlu karşılık verilerek, matrah artırımı ve stok affı konusunda da adım atılması son derece yerinde olmuştur. Tüm özel sektörümüzün bu imkânlardan azami şekilde faydalanacağından eminim.
Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız başta olmak üzere tüm emeği geçenlere, ülkemizin geleceğine yatırım yapan yatırımcılara böyle bir temiz sayfa açma imkanı sağladıkları için şükranlarımızı sunuyorum”.