Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, gelişmiş il ile gelişmemiş olan ilçeler arasında teşvik farkı olması gerektiğini, olmaması durumunda yatırımcıların ilçelere gelmeyeceğini açıkladı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Kayseri programı kapsamında Bünyan Ticaret Odası Meclis Üyeleri ile birlikte sohbet toplantısında biraraya geldi ve Oda’yı ziyaret etti. Hisarcıklıoğlu, gelişmiş il merkezleri ile gelişmemiş ilçeler arasında teşvik farkı olmazsa yatırımcının ilçelere gelmeyeceğini belirterek, teşvik sisteminin il ve ilçeler ayırt edilerek düzenlenmesini beklediklerini söyledi. Hisarcıklıoğlu bu konudaki sıkıntıları Başbakan’a ilettiklerini ve yeni teşvik uygulamalarında durumun düzeltilmesini umduklarını anlattı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Bünyan halısının tescilinin yapılmasından duyduğu memnuniyeti de iletilirken, “Şimdi dünyaca bilinen Bünyan halısının pazarlanması lazım” diye konuştu. Hisarcıklıoğlu konuşmasında ayrıca bankalardan kredi almakta zorlanan işadamlarını Kredi Garanti Fonu’nu kullanmaya çağırdı.

Bünyan Ticaret Odası Başkanı Naim Yavuz, Kaymakam Muhammet Lütfi Kotan ile Belediye Başkanı Şinasi Gürcüoğlu da ilçeleri için TOBB’un kaliteli eğitim kurumlarından istedi.