Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kayseri’nin devlete yük olmadığını devletin yükünü alan bir şehir olduğunu söyledi.

Kayseri Ticaret Odası’nın yeni hizmet binasının temel atma töreni gerçekleştirildi. Kur’an tilavetiyle başlayan törende konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, odaların verme makamı olduğunu söyledi. Türkiye’deki bütün oda başkanlarının bu anlayışla hizmet verdiğini belirten Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: “Memleketim Kayseri’de olmaktan gurur duyuyorum. 2001 yılında yine burada bir fuar alanı münasebetiyle toplanmıştık. Bugünde ikinci fuar için bir araya geldik. TOBB başkanı olduğumda tüm Türkiye’yi gezdim. Odalarımız, hizmet etme anlayışı 80 önceki dünyaya kapalı bir hizmet anlayışıyla hizmet veriyordu. Tek oda, tek masa vardı. Fiziki şartları yenileme kararı aldık ve hizmet etme anlayışını değiştirme kararı aldık. 245 oda yeni hizmet binasına kavuştu. 45 oda da kendini yeniliyor. Bu kapsamda Kayseri Ticaret Odası Başkanı ve yönetimi bu hizmet binasını yapmaya karar vermiş. Kayseri TO yönetiminde görev alan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum.”

Sadece fiziki şartlarla dünya standartlarıyla rekabetin mümkün olmayacağını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, müşteri odaklı çalışılması gerektiğini kaydetti. Hisarcıklıoğlu, “Bu nedenle yeni binalar yapmak ve fiziki şartları geliştirmek yetmiyor, hizmet anlayışını da geliştirmemiz gerekiyordu. Odalarımızı dünyanın kabul ettiği akreditasyon sistemine geçirdik. Odalar birliğinden başladık. Odalarımızda yıldızlama sistemine geçtik. Kayseri 5 yıldız standardına ulaştı. Paris ve Londra ile eşdeğer.” dedi.

Kayseri’nin her şeyi hak ettiğini belirten Hisarcıkklıoğlu, “Kayseri markaysa bu işadamlarımız sayesindedir. Ticaret odamız Türkiye’nin en köklü kuruluşlarındandır. Resmi kuruluşu 1896. Gerek turizm, sanayi, eğitim şehri haline geldi. Son 5 yılda küresel krize rağmen Kayseri’de istihdam artışı yüzde 50. Kayseri devlete yük olmaz, devletin yükünü alır. İnşallah bütün şehirlerimiz Kayser’yi örnek alıyor zaten. Temelini atacağımız hizmet binası hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından protokolün butona basmasıyla birlikte temel atıldı. Törende, Vali Orhan Düzgün, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztırak, AKP Milletvekili Mehmet Özhaseki, CHP Milletvekili Çetin Arık, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve çok sayıda işadamı hazır bulundu.

KTO YENİ HİZMET BİNASI

Yarışmayla belirlenen yeni ticaret odası hizmet binası projesi, 14,5 dönüm arsa üzerine 18 bin metrekare kapalı alan üzerine oturacak. Tesis içinde toplantı ve idari birimlerin yanı sıra 500 kişilik konferans salonu ve sosyal alanlar yer alıyor. 20 milyon 550 bin lira bedelli hizmet binasının 1,5 sene içinde bitirilmesi planlanıyor.