Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (Eurochambers) Başkan Yardımcısı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kosova'yı ziyaret ediyor.

Kosova Ticaret Odası Başkanı Safet Gerxhaliu ile görşmesinin ardından açıklama yapan Hisarcıklıoğlu, odanın Eurochambers üyeliği için 2008 yılında bir vizyon ortaya koyarak ilk başvurusunu yaptığını belirtti. 24 Eylül'de bu başvuruyu Avrupa Odalar Birliği Başkanlık Divanı'nda ele aldıklarını ifade eden Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bugün buraya Bugün buraya genel kurula sunulmak üzere bir rapor hazırlamak için geldim. Bu raporı hazırladıktan sonra 16 Ekim'de Eurochambres genel kurulunda oya sunacağız. İnşallah bu orada da oylandıktan sonra Kosova Ticaret Odası, Eurochambres üyesi bir kurum haline gelecek." dedi.

Safet Gerxhaliu ise Eurochambers'ın 15-16 Ekim'de Lüksemburg'da yapacağı toplantıda Avrupalı ticaret odalarının arasına gireceklerini umduğunu belirterek, "Bu başarıda en büyük pay benim değil Rifat Bey'in. Çünkü Kosova'yı üyelik sürecinde sürekli destekledi." şeklinde konuştu.