Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, her yıl Mayıs ayının son haftasında, sigorta bilincinin artırılması amacıyla çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği Sigorta Haftası'nı kutladı.

Hisarcıklıoğlu, yayınladığı mesajında "Sigortacılık sektörü, ülkemizde son yıllarda gösterdiği büyüme potansiyeli ile dikkatleri çekmektedir. Rekabetin en yüksek boyutlarda olduğu iş dünyasında para kazanmak zor ve risklidir. Riskin olmadığı yerde kazanç yoktur. Kimse yarın bizi hangi risklerin beklediğini bilemez. Üretici, tüccar, tüketici bu riski artık maalesef tek başına yüklenmesi söz konusu değildir." dedi.

"TÜM KAYNAK VE MALİYETLERİ GARANTİ ALTINA ALMAK ZORUNDAYIZ"

Tüm kaynak ve maliyetleri garanti altına almak zorunda olduklarını, sigortacılık sektörünün de burada devreye girdiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:
"Bu bağlamda sigortacılık sektörü, girişimcinin, iş adamının ve vatandaşın üzerindeki riskleri paylaşan bir ortak oluyor. Sigortacılık sektörü kâra değil, tamamen riske ortak. Sigortacılık sektörü olmadığı takdirde insanlar daha az risk alır, daha az alır, daha az satar, o zaman da ekonomi tıkanır. Bu nedenle yeni nesillerimizi çok iyi yetiştirmeli, geleceğin iş adamlarına ve genç girişimcilere, alacakları riskleri minimize edecek alternatifleri öğretmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, birliğimiz nezdinde örgütlenen sigorta acenteleri ile sigorta eksperleri başta olmak üzere, tüm iş âleminin, sektörde görev yapan tüm çalışanların ve vatandaşlarımızın 'Sigortacılık Haftası'nı en içten dileklerimle kutluyorum."