Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'yı para politikasından dolayı övdü. Hisarcıklıoğlu, "Sayın Başçı sadece bir hoca değil, kendisi küresel kriz sonrasının en başarılı merkez bankası başkanlarından da biri." dedi.

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen 'Türkiye Başkanlığındaki G20 Gündemi' konferansında bir konuşma yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, küresel ekonomik gelişmelere değindi. Amerikan Merkez Bankası FED’in muslukları kıstığını, Avrupa ve Japonya merkez bankalarının genişlemeye gittiğini belirten Hisarcıklıoğlu, bu durumun belirsizliği arttırdığını vurguladı. TOBB Başkanı, bütün şirketlerin 2015-2016 tahminlerini yenilemesi gerektirdiğini ifade ederken, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’dan da övgü ile söz etti. Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

"Sayın Başçı sadece bir hoca değil, kendisi küresel kriz sonrasının en başarılı merkez bankası başkanlarından da biri. Türkiye'nin G20 Dönem Başkanlığı vesilesiyle G20 Merkez Bankası Başkanlarının da dönem başkanı oldu. Bugün ve yarın Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları ile sözünü ettiğim sorunları tartışacaklar. Biz de onlardan gelecek işaretleri bekleyeceğiz. Kurumların başındaki liderler olarak bizlerin birincil görevi, ekonomik ve finansal sisteme güven aşılamaktır. Larry Summers'ın dediği gibi 'Güven en düşük maliyetli teşviktir' ve bizler de bu teşvike bu dönemde büyük bir ihtiyaç duymaktayız."

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, konuşmasında ayrıca Türkiye'nin G20 Dönem Başkanlığı'na değindi. Bundan gurur duyduklarını kaydetti. Kendisinin de ülke genelinde 1,5 milyon üyeye sahip olan TOBB'un başkanı olarak, B20 Dönem Başkanı olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, küresel iş dünyasının sorunlarını en etkin ve kapsamlı şekilde G20 liderlerine aktarabilmek için eksiksiz bir gündem oluşturduklarını dile getirdi. Hisarcıklıoğlu, G20'ye fevkalade bir önem atfettiklerinin altını çizerek, pek çok küresel sorunun gündemde olduğunu, bunların küresel koordinasyonlarla çözülebileceğini ifade etti.