Yunan hükümetinin kararıyla dün geceden bu yana hizmet dışı bırakılan ATM'ler bugün öğlen saatlerinden itibaren yeniden çalışmaya başladı. Müşteriler, 7 Temmuz'a kadar günlük 60 Euro para çekebilecek.

Yunanistan'da dün geceden bu yana hizmet dışı bırakılan ATM'ler bugün öğlen saatlerinden itibaren çalışmaya başladı. Hükümetin kararıyla müşteriler, günlük 60 Euro para çekebilecek. Daha önce bu miktar 750 Euro civarındaydı.

Öte yandan 7 Temmuz'a kadar kapalı kalacak bankalar, bugün akşam üzeri bir açıklama yaparak emeklilerin hangi banka şubelerinden maaşlarını çekebileceklerini duyuracak. Her banka, taşra şehirlerinin tamamını içerecek şekilde en az 70 kadar banka şubesini emeklilerin maaşlarını alabilmelerini için hizmete sunacak.

Yunanistan'da yaklaşık 5 bin 500 ATM bulunuyor.

ATM'DEN ÇEKTİ, HIRSIZLAR ÇALDI

Vatandaşların Cuma gecesinden bu yana ATM'lerden çektikleri paralara hırsızlar göz dikti. Selanik'te dün öğlen para çektikten sonra banka önünden ayrılan kadına saldıran yaşları 29 ve 30 olan iki genç, içerisinde bin 250 Euro olan çantayı kaptıktan sonra kaçtı. Ancak polis kısa süre içerisinde hırsızları yakalamayı başardı.