Kelperhuis, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) 22. Olağan Meclis toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye ile Hollanda'nın ilişkilerinin çok eskilere dayandığını ve bunu geliştirmek istediklerini belirtti.
Kelderhuis, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için çaba gösterdiğini kaydetti.

Avrupa ve dünya ekonomisine ilişkin bilgileri iş adamlarıyla paylaşan Kelderhuis, şunları kaydetti:

"Dünya ekonomisinde durumlar her zaman çok pozitif değil. Biliyorum ki Türkiye'deki birçok iş adamı yeni iş ortakları arıyor. Bugün çok iyi haberler ile geldik. Hollanda'yı Türkiye'nin yeni iş ortağı olarak tanımlamak istiyoruz. Benim görevim ülkemi, Türkiye ile ekonomik partner yapmak. Çünkü Hollanda'daki yatırımcı şirketler, Türkiye ile çalışma konusunda istekliler."

Türkiye ile Hollanda arasındaki ticari ve diplomatik ilişkilerin 400 yıldan bu yana devam ettiğine dikkat çeken Kelderhuis, iki ülke arasında birçok ortak noktanın bulunduğunu bunların en önemlisinin de ticari ilişkiler olduğunu kaydetti.

Kelderhuis, şöyle konuştu:

"Hollanda hükümeti belli sektörleri kendine seçip bu sektörlerde gelişmek istiyor. Dokuz sektör seçildi. Bu sektörler Hollanda ekonomisini destekliyor ve ekonominin ileriye gitmesini sağlıyor. Bunlar Hollanda ekonomisinin temel taşları. Avrupa Birliği'nde bazı sorunlarımızın olmasına rağmen ekonomimizin temeli çok sağlam."

KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük ise sanayiciler olarak dünya ile entegre bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

Son bir yıl içerisinde dünya ekonomisinde Türkiye dışında konjonktürel olarak çok önemli gelişmelerin yaşandığını dile getiren Karaküçük, bunun Türkiye ve Kahramanmaraş ekonomisine de ciddi yansımalarının olduğunu ifade etti.

Toplantıya, Hollanda Gaziantep Fahri Konsolosu Bora Tezer, Kahramanmaraş Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Atuğ, Vergi Dairesi Başkanı Abdullah Coşkuner, Onikişubat Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Ünsal, Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener ve Meclis üyeleri katıldı.