Holland-Turkey Business Tour 2015” projesi kapsamında ağustos ayında Hollanda firmaları Samsun ziyareti gerçekleştirecek.

ollanda Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Jeroen Kelderhuis, Hollanda firmalarının Samsun ziyareti hakkında Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin’e bilgi verdi. Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Jeroen Kelderhuis, Hollanda Büyükelçiliği, Başkonsolosluk, Hollanda Yatırım Teşvik Merkezi (NBSO) ve Hollanda Dış Yatırım Ajansı'ndan (NFIA) oluşan ekonomi ağının proje tanıtım ziyaretinde ağustos ayı sonunda gerçekleşecek program için Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin’den destek istedi. Projenin amacının, Türkiye'nin batı illeri haricinde de ticaret ve yatırım olanaklarının olduğunu Hollandalı firmalara göstermek olduğunu kaydeden Jeroen Kelderhuis, “Proje kapsamında Karadeniz’de Samsun’a ve Trabzon’a heyet düzenleyeceğiz. Programın içinde işadamlarını eşleştirme ve kültürel programlar ve resepsiyonlar olacak. Özellikle eşleştirme konusunda işadamlarımızı burada doğru partnerlerle buluşturmak istiyoruz. Bu konuda sizin desteğinize ihtiyacımız var. Bu projenin her iki ülke ve işadamları adına güzel işbirliklerini beraberin de getireceğine inanıyorum.” dedi.

PROJEYE DESTEK SÖZÜ
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin ise, proje için Samsun’u seçmelerinden dolayı Jeroen Kelderhuis’a teşekkür ederek, kentin yatırım olanakları ve imkanları hakkında bilgi verdi. Samsunlu işadamları ile Hollandalı işadamlarının başta lojistik olmak üzere gıda, tarım gibi konularda işbirliği yapabileceklerine inandıklarını belirten Mustafa Kemal Şahin, “Karadeniz’in en büyük kenti olan Samsun geçmişten gelen ticaret geleneğine sahip olması nedeniyle bölgenin merkezi. Ve sahip olduğu alternatifli üretim ve hizmet altyapıları ile potansiyeli oldukça yüksek bir şehir. Türkiye’de yalnızca üç kentte dört ulaşım aksının varlığından bahsedebiliyoruz ki; bunlardan bir tanesi de Samsun’dur. Samsun Türkiye’nin yükselen yıldızı, önemli bir bölgesel güçtür. Samsun, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında; konumu, potansiyeli, üretim altyapısı, lojistik fırsatları, sosyo-kültürel imkanları, yetişmiş insan gücü ile bölgenin en önemli aktörüdür. Sizin de ifade ettiğiniz gibi inşallah bu proje ile işadamlarımızı bir araya getirerek birlikte iş yapmalarına olanak sağlarız. Özellikle lojistik projemizi tamamladığımızda Hollanda ile ciddi işbirlikleri sağlanabilir. Ayrıca, yeni hizmete açtığımız Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarlara katılım konusunda destek de verebiliriz. Biz her konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız.” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin ile Hollanda Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Jeroen Kelderhuis günün anısına birbirlerine hediye verdi.