Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, silahlı kavgada hayatını kaybeden eski AK Parti Milletvekili Nezir Nasıroğlu’nun oğlunun taziye ziyaretinde bulunmak üzere Batman’a geldi.

Cemil Çiçek, AK Parti Batman seçim lokalinde 3 gün önce yaşanan silahlı kavgada hayatını kaybeden AK Parti eski Milletvekili Nezir Nasıroğlu’nun 27 yaşındaki oğlu Abit Nasıroğlu için Kayabağ köyünde kurulan taziyeye katıldı. Çiçek, eski Milletvekili Nezir Nasıroğlu’na başsağlığı dileklerinde bulunarak, yaşanan olayın çok acı olduğunu, babası Nezir Nasıroğlu’nun büyük bir metanet gösterdiğini ifade etti.

Çiçek, burada yaptığı konuşmada, evlat acısının zor olduğunu belirterek, aileye başsağlığı dileklerinde bulundu. Ölümün Allah’tan olduğunu hatırlatan Çiçek, “Ölüm Allah’ın emridir, bunu sabır ve tevekkülle karşılamak lazım. Allah’tan geldik Allah’a gideceğiz. Ölümde eşitlik var, dünyadaki mevkimiz ve makamımız ne olursa olsun hepimizin gideceği yer orasıdır. Cenabı Hak, yarattığı insanları bazen nimetiyle bazen de külfetiyle imtihan eder. Ve Allah sabır edenlerle beraberdir. Bugün bu aile ve bizler için sabır günüdür. Bu acıyı tebliğ etmemiz ve burada bir sevap çıkarmamız lazım.” diye konuştu.

“EVLAT ACISI ZORDUR ALLAH KİMSEYE YAŞATMASIN”

Cemil Çiçek, evlat açısının zor olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Bunun için de dualarımızda birbirimizi temenni ederek Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın diyoruz. Bu acıyı yaşarsak da ona ne kadar sabır edersek ne kadar dayanırsak Cenabı Hak burada bize lütfu bir başka şekilde tecelli eder. Burada üzülürüz, bir başka yerde de kazanırız. Bu bizim inancımızdır, bu tür acılara karşı en büyük sigortamız da budur.” ifadelerini kullandı.