Artvin'in Hopa ilçesinde Hopaport 2015 yılına hızlı başladı. Ocak ayında 3 buğday gemisi Hopa limanına gelerek yüklerini tahıl terminal alanında bulunan silolara boşaltırken, yine ocak ayında Hopa Limanı tarihinde ilk defa yurtdışından 2 gemi ile ayrı ayrı pancar küspesi yüklenici firma tarafından getirilerek liman sahasında bulunan ambarlarda depolandı. Hopaport’a yine ocak ve şubat aylarında 2 ayrı gemi ile Romanya’dan ve Bulgaristan'dan sunta ve kapı panelleri getirilerek Hopa Liman sahasında bulunan depolarda aktarılması sağlandı. Suntaların karayolu ile Van’a nakliyesi devam ederken, buradan da demiryolu ile İran’a taşınıyor.

Hopaport Lojistik departmanının girişimleri sonucu 2015 yılı şubat ve mart ayları içinde bu yılın ikinci yeni bir ürünün daha limana getirilmesi sağlandı. Özellikle Erzurum ve Kars yoğunluklu Yem sanayicilerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere Hopa Limanına getirilen toplam 6.624 ton mısır kepeği de liman sahasında bulunan depolara aktarıldı. İlki Sierra Leona Bandıralı Bade isimli gemi ile Rusya’dan getirilen 2.324 ton mısır kepeği ve ikincisi de Rusya bandıralı Omskiy 109 isimli gemi ile getirilen 2.300 ton mısır kepeği Kars ve Erzurum ile çevre il ve ilçelerdeki besi üreticilerinin beklediği ürünler arasında.

Hopa Limanına ilk defa getirilen Mısır Kepeği Karayolu ile Doğu ve Doğu Karadeniz bölgelerinde bulunan illerdeki büyük çaplı besi çiftliklerine taşınmasına da devam ediliyor. Besin değeri oldukça yüksek olan mısır kepeği besi ve süt verimini artırma özelliğine de sahip.

Hopaport Genel Müdürü Meriç Burçin Özer, “Biz Hopaport olarak tüm birimlerimizle çalışmalarımıza en aktif şekilde devam ediyoruz. Lojistik departmanımız, bölgenin ihtiyaçlarının tespiti ve bu ihtiyaçların hangi yoldan nasıl temin edilebileceği konusunda her türlü Lojistik destek sağlanması için Hopaport olarak araştırması içinde. Nitekin 2015 yılında Hopa Limanı tarihinde ilk defa 2 yeni ürünün Hopa Limanına getirilmesini sağladık. Karadeniz’in Kuzeydoğu uç noktasında olanaklarımızı zorlayarak limanımızda ürün çeşitliliğini artırma gayreti içindeyiz. Yıl içinde yeni yeni ürünlerinde limanımıza gelmesi devam edecektir. Biz ülkemiz, bölgemiz ve İlimiz ekonomisinin daha da geliştirilmesi noktasında üzerimize düşen sorumluluğun bilinci içinde yönetim kademesinden başlayarak tüm çalışanlarımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.