Dünyaca ünlü teknoloji firmalarından HP’nin New York Times International Luxury Konferansı’nda, ’Dünyanın En İnce Dizüstü Bilgisayarı’ sloganı ile tanıttığı yeni HP Spectre 13 modelinin İstanbul tanıtımı gerçekleşti.
HP ve İngiliz lüks moda perakende zinciri Harvey Nichols işbirliğinde yaptıkları bilgisayar, bir AAA pil kadar ince ve 1,1 kg ağırlığında.
HP Türkiye Genel Müdürü Filiz Akdede konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Tasarımcıları bugüne kadarki en ince dizüstü bilgisayar üzerinde sıra dışı bir deneyim yaratmaları için bir araya getiren HP, lüks tasarım ile güçlü dizüstü teknolojisinin yeniden keşfedilmesini amaçlıyor. Böylelikle dizüstü bilgisayar teknolojisi, sanatın gösterişli bir örneğine dönüştürülüyor. Müşterilerimiz Premium seri PC’lerinde yenilikçi tasarım, güç ve güvenilirlikten beslenen deneyimler bekliyorlar. Ödüllü HP Spectre x360’tan elde ettiğimiz deneyimlere dayanarak, Premium PC’ler pazarını yeniden tanımlamayı sürdürürken, Windows 10 cihazlarının tüketicilere vereceklerini de en yüksek seviyeye çıkarıyoruz” dedi.
HP MEMA bölgesi Kategori Müdürü Vishnu Taimni ise “Türkiye’de gerçekleştirilen bu işbirliği dünyaya örnek olacak bir işbirliği. Bilgisayar tarafından her ihtiyaca ve beğeniye uygun kişiselleştirilmiş ve güzel tasarımlı ürünler geliştirmeye devam edeceğiz. Maddelerin evrimi trendlere ilham vermeyi sürdürecek. Artık maddelerin birlikteliği ile ilgi çekici etkiler yaratabiliyoruz. Doğal ve teknolojik maddeler bir araya gelerek mükemmel bir görünümüm ortaya koyuyor. Maddelerin, renklerin ve detayların uyumu ile ortaya çıkan lüks ürünler spor başta olmak üzere birçok moda kategorisinde yer buluyor. Spectre Special Edition gibi ürünlerimiz ile dünyada oluşan bu yeni trende yön vermenin de ötesine geçerek yeni kategoriler yaratıyor, yeni teknolojiler keşfediyoruz” yorumunda bulundu.
HP’nin geçtiğimiz günlerde New York’ta sergilenen, dünyaca ünlü tasarımcılar Tord Boontje ve Jess Hannah imzasını taşıyan, 18 karat altın ve elmaslarla bezenmiş sınırlı sayıda üretilen lüks iki HP dizüstü bilgisayarın, Mayıs ayında yapılacak olan Cannes Film Festivali’nde açık artırmaya çıkarılacağı ve elde edilecek gelirin Nelson Mandela Vakfı’na bağışlanacağı da kaydedildi.