HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı, TPAO’ya bağlı TPIC bünyesindeki Batman, Diyarbakır ve Adıyaman bölgelerindeki petrol kuyularında çalışan yüzlerce işçinin işine son verilmek istenmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, TPİC işçilerinin sorunlarının acilen çözülmesi gerektiği belirtildi.

TPAO ve TPİC arasında yaşandığı belirtilen sorun ve sıkıntılar ile petrol fiyatlarının düşmesi nedeniyle TPİC işçilerinin geçtiğimiz 31 Aralık’ta iş akitlerinin feshedilmek istendiği hatırlatılan açıklamada, “Bu sorun karşısında işçilerin eylem başlatması, sendika ve yerel basın ile Batman kamuoyunun sorun üzerinde durması sonucu siyasiler ve TPAO yöneticilerinin ara formül bularak önce 6 ay, daha sonra yılsonuna kadar asgari ücret verileceği ifade edildi. Ancak görünen o ki, buna uyulmak istenmiyor” denildi.

Daha önce konuyla ilgili olarak, “‘Bu şekildeki bir çözüm işçileri kaygılandırmaktadır. Sorunun seçime kadar dondurulduğu anlaşılmaktadır. Ancak seçimden sonra bu işçi kardeşlerimizin durumunun ne olacağı meçhuldür. Bu nedenle sorunun acilen çözülerek işçilerin tekrar işbaşı yapması gerekir.’ Uyarısı yaptıkları dile getirilen açıklamada, “Seçimden sonra hazır yeni Hükümet kurulmadan mesele oldubittiye getirilerek işçilerin işine son verilmek istenmesini hem işçiler ve aileleri hem de Batman ve bölgemiz açısından kabul edilemez bir tavır olarak görüyoruz. Meselenin acilen işçileri mağdur etmeyecek şekilde çözülmesi gerekir” ifadeleri kullanıldı.

İşsizliğin Türkiye’de en yüksek olduğu Batman’ın yeni işsizleri kaldırma lüksünün olmadığına dikkat çekilen açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi: “Batman yüzde 23 ile işsizlikte en yüksek orana sahip iken ve bu yetmezmiş gibi TPİC işçilerinin işine son verilmesi kabul edilemez. Olay farklı ve istenmeyen noktalara gitmeden sorun çözülmelidir. Konu iş, aş, ekmek ve memleket sorunudur. Acilen ve kimsenin konuyu siyasi malzeme yapmadan çözülmesini bekliyor ve Batman kamuoyu adına bunu talep ediyoruz.”