Cihan-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Naci Haliloğlu, hükümetin bu yıl memura verdiği zammın, daha memurun eline geçmeden eridiğini söyledi. Hükümetin kaşık ile verdiğini kepçe ile aldığını belirten Haliloğlu, “İktidarın kelime oyunları yaparak memura verdiği yüzde 6+5’lik zam oranı son aylarda peş peşe gelen zamlar ve dövizin yükselmesi karşısında şimdiden adeta buharlaştı.” dedi.

Cihan-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Naci Haliloğlu, memur maaş zammı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Hükümetin, yandaş sendika Memur-Sen ile birlikte 2016 yılı için sadaka kabilinden memura zam verdiğini belirten Cihan-Sen Başkanı Haliloğlu, “2015’te yıllık enflasyonun yüzde 9 çıkması durumunda 2013 toplu sözleşmesine göre yüzde 2.9 enflasyon farkı alması gereken memurlar; önümüzdeki yıl en fazla yüzde 1.1 enflasyon farkı alabilecek. Böylelikle memurlar her halükarda yüzde 1.8 zarar etmiş olacaklar.” diye konuştu. 2016’da memurlara verilmesi öngörülen yüzde 6+5’lik zammın yüzde 1.8’inin zaten memurların haklarından tırtıklanarak elde edilecek kaynaklardan verilmiş olacağını kaydeden Haliloğlu, “Yapılan kelime oyunları ile memurlar bu yılın sonunda, 2015 yılı toplam enflasyonu yüzde 6.1’i değil, ancak yüzde 7.9’u aşarsa enflasyon farkı alabilecek. Bu da mümkün değil. Çünkü hükümet yetkilileri yıl sonu enflasyon beklentilerinin yüzde 7.6 olduğunu resmen açıkladı. Hatta ekonomi çevreleri ve uzmanlar enflasyonun bu oranın çok çok üstünde olduğunu söylüyorlar. Bu durumda ortalama bir memurun maaşında 500 civarında kayıp olacak.” şeklinde konuştu.

Hükümetin 3 puanlık artışın 1.8 puanını zaten memurların 2015’teki enflasyon farkından çaldığını vurgulayan Haliloğlu, “Kısacası Hükümet kaşık ile verdiğini kepçe ile almış oldu. Bu büyük fedakarlıklarla çalışan memura zulümdür.” dedi.